Pagina's

donderdag 3 februari 2011

Reisverslag maken enz...

Wat te doen als je op reis gaat? Heb je naast steden bezichten, wandelen, sporten en alle andere activiteiten nog tijd over op vakantie? Maak een reisverslag! Een reisverslag is vooral leuk als je een langere tijd op vakantie gaat. Je kan een reisverslag op verscillende manieren maken. Je kan namelijk tegenwoordig in boekenwinkel verschillende reis dagboeken kopen, dit heb ik gedaan vorige zomer. Ik heb elke dag wat geschreven van wat we gingen doen. Ook bewaar ik de trein en boot kaartjes en andere papieren er in als souveniers.


Mijn reisdagboek

Wanneer je beschikt over internet op je vakantie, dan kan je ook een reis verslag op internet maken. Je kan hiervoor blogger gebruiken of de website's die hier voor gemaakt zijn, zoals:
Het leuke hiervan is dat vrienden en famillie je kunnen volgen op je grote avontuur en ze kunnen een berichtje plaatsen. ook kan je foto's online zetten.
In je reisverslag kan je vertellen wat je hebt gedaan, hoe het weer was en meevallers en tegenvallers. Voor mensen die later dezelfde reis willen maken is dat ook heel handig.
Naast mijn reisdagboek had ik ook nog 3 andere boekjes in me tas tijdens mijn vakantie, namelijk: Mijn dichtboekje, tekenboekje en het boekje Wreck this journal. Dat laatste is echt een aanrader. Wreck This Journal is gemaakt door Keri Smith en perfect voor mensen die zich vervelen. Het boek geeft je opdrachten die je met het moet uitvoeren. Je slaat het boekje open (ik zal het nu even doen) en je leest bijv. 'fill in this page when you are really angry' of 'collect fruit stickers here'. De bedoeling is dat je alle regels om je heen vergeet en je helemaal uit leeft op het boek, zonder dat je er smijt van krijgt of dat je het zonde vindt. Echt super! Het is al zo populair dat er een nederlandse versie van is verschenen! Je kan het boekje bestellen bij bol.com:
of voor NL-versie:
Mijn Wreck This Journal
Keri Smith heeft ook al soort gelijke boekjes gemaakt zoals 'This is not a book', ook die zijn aan te raden!
Hopelijk heb je hier wat aan!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...