Pagina's

zondag 25 maart 2012

Film en Boek: The Hunger Games

Ben je al naar the hungergames geweest? Toen ik hoorde van de film heb ik het boek gekocht. (ik had nog wat boekenbonnen liggen). Ik heb het boek in 3 dagen uitgelezen en kon het niet weg leggen. Dat is voor mij ongewoon snel, omdat ik dyslexie heb en nooit zo snel lees. Zowel het boek en de film zijn erg spannnend en erg goed. Daarom raad ik het je aan om te gaan kijken/lezen.

Waar het verhaal over gaat volgens de achterkant van het boek:

"Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot... 
Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?"


De film krijgt zowel goede als slechte recensies. Persoonlijk wil ik zo snel mogelijk naar de boekhandel om de ander twee delen te halen, want ja het boek eindigt open!


In het Nederlands heet het boek de Hongerspelen geschreven door Suzanne Collins. Alle drie de delen zijn zowel te krijgen als hardcover en als paperback en zijn bijna overal te koop.
Hardcover: €18,99
Paperback: €10,-!

bol.com:
Veel Lees en Kijk plezier! :D

P.s. Taylor Swift heeft samen met The Civil Wars een nummer geschreven voor de film: 'Safe and Sound'. Jammer dat hij alleen bij de aftiteling te horen is, want hij is heel mooi!
4 opmerkingen:

 1. ah ik wil de boeken ook graag lezen maar ik bewaar ze voor de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim van je, want ik heb ze allemaal al uit en nu heb ik niks meer om te lezen :P

   Verwijderen
 2. Ik heb de film gezien, maar de boeken niet gelezen. Vind het altijd jammer om na een boek gelezen te hebben de film te kijken. Andersom eigenlijk ook. Dus ik weet nog niet zeker of ik de boeken ga lezen.. Leuke post meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Haha, ja soms valt het boek of de film dan erg tegen dus dat is te begrijpen! :)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...