Pagina's

donderdag 26 juli 2012

Een avond op het strand!

Gister ging ik s'avonds naar het strand. Mijn ouders hadden gelezen dat er zeevonk was gespot bij Zandvoort. Nu is Zandvoort een beetje ver weg en ik heb vorig jaar ook al zeevonk gezien bij wijk aan zee. Dus gingen we daar heen. Zeevonk zijn hele kleine diertjes in het water van onder andere de Noordzee. Ze geven een blauwe gloed af wanneer ze bewegen. Dus lichten de golven blauw op. De kans dat je zeevonk ziet is groot als het warm weer is geweest en de wind richting het strand staat.

Dus we kwamen aan op het strand toen de zon onder ging. Dat was al heel mooi om te zien. We maakte een  wandeling naar de pier en dronken wat in een strandt tent. Maar toen het donker was, zagen we nog steeds geen zeevonk. Een beetje teleurgesteld liepen we terug. Maar toen we een poeltje water overstaken gloeide het water bij elke stap op. Hier was het dus wel! Het was echt heel mooi om te zien. Helaas kon ik het niet op de foto krijgen, dus ik heb geen bewijs. Ik heb wel veel andere mooie foto's kunnen maken, want ik heb een nieuw fototoestel! :)

Het strandt is toch een van de mooiste dingen die Nederland te bieden heeft, vooral al je de zon in de zee ziet zakken! Alle foto's vind je op mijn flickr pagina: http://www.flickr.com/photos/out_of_the_door/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...