Pagina's

donderdag 19 juli 2012

To Travel: #1 Japan

Het is zomervakantie! Daarom beginnen we vandaag met iets nieuw. To Travel:  elke maand plaats ik een interview met iemand die op vakantie gaat. Zo kan je inspiratie op doen voor je eigen vakantie en meer leren over de verschillende soorten landen en reizen. We beginnen deze maandelijkse rubriek met een interview met Niels. Hij vertrekt 19 juli naar Japan. 

Wat is het plan? 
Samen met een reisgenoot ga ik 3 weken rondreizen in Japan. We overnachten in herbergen en hotels. Het is   11 uur vliegen vanaf Nederland en in Japan reizen we met de trein. De totale tijd dat we onderweg zijn met de trein  is 4,5 dag!

We beginnen in Tokio, daar gaan we de stad bezichtigen en musea in. Maar ook vooral veel mensen kijken! Ook wil ik graag naar Kamakura, dat is een oude stad met hele mooie tempels en ligt dicht bij Tokio. Na 4 dagen Tokio vertrekken we naar Nikko, een stad in de bergen. Daar verblijven we 2 dagen en genieten vooral van de mooie natuur. Dan gaan we door naar Hakone, een stad die vlak bij de bekende vulkaan de Fuji ligt. We gaan de Fuji niet op, maar gaan wel andere vulkanen bezichtigen. Na drie dagen vertrekken we naar Kyoto. Kyoto schijnt de mooiste stad van Japan te zijn, dus dat wil ik graag zien. Het is de oude hoofdstad van Japan en daarom woont de keizer er nog steeds. Er zijn heel veel mooie parken en tempels te zien. We blijven daar 5 dagen, maar gaan ook een dag naar Nara. Daar staat een gigantisch groot brons Boeddhabeeld. En de oudste gebouwen van Japan vindt je daar ook. Na Kyoto gaan we verder naar Hiroschima, daar gaan we vooral heen om de invloed van de atoombom te zien. We blijven daar 2 dagen en gaan daarna 2 dagen naar Nagasaki. Daar gaan we niet alleen heen door de atoombom, maar ook omdat het de plek is waar Japan met Nederland handelde. Als laatst gaan we 2 dagen naar Osaka. Ze hebben daar het grootste zee aquarium ter wereld en er zwemt een walvishaai in. Wie wil dat nu niet zien! We vertrekken vanaf het vliegveld van Osaka, dat op een door mensen gemaakt eilandje ligt, terug naar Nederland.

bron:  http://travel.nationalgeographic.com/travel/countries/japan-guide/ 


Tijdens de reis wil ik proberen zo Japans mogelijk te eten. Ik wil alles proberen, behalve walvis en kogelvis. Het wordt vast wennen om steeds te ontbijten met rijst.

Waarom naar Japan?
Ik werd gevraagd door mijn reisgenoot of ik mee wou naar Japan. Ik heb ja gezegd, omdat het me een heel mooi land lijkt met een rijke cultuur.

Wie heeft de reis georganiseerd?
We hebben eerst samen besproken waarheen we wilden gaan, hoeveel tijd we hebben en het budget. Daarna zijn we naar het reisbureau Tozai in amsterdam gegaan. Die zijn gespecialiseerd in reizen naar Japan. Zij hebben de vlucht, overnachtingen en trein tickets voor ons geboekt.

Wat is je budget?
Ik wil maximaal €5000,- uitgeven. Dat is ruim genomen.

Hoe heb je je voorbereid?
Ik heb verschillende reisgidsen gelezen; Lonely Planet, Capitool en Dominicus. Ik heb de Lonely Planet gekocht, omdat die het meest recent is. Sinds de tsunami in maart 2011 is er vast veel veranderd. Ik vind alle reisgidsen even goed, want ze hebben allemaal hun specialiteiten, maar ik neem de Lonely Planet mee omdat daar de meeste informatie in staat. Ik vindt de Bradt-guides eigenlijk nog beter dan de Lonely Planet, maar die is er niet over Japan.

Naast reisgidsen heb ik ook een Wat & Hoe taalgids Japans en een boek met tekens. Ik was van plan zo veel mogelijk Japanse tekens te leren, ik ken nu 1 van de 3 verschillende alfabetten.

Voor het treinen heb ik gebruik gemaakt van http://www.hyperdia.com/. Verder heb ik veel reisverslagen op internet gelezen. Die bleken heel interessant te zijn en geven heel veel tips.

Ook was het nodig om wat Japanse etiquette te leren. Zoals buigen wanneer je iemand begroet. Ik heb daar trouwen een leuk filmpje over gevonden:Wat zijn de risico's van deze reis?
Er is een grote kans dat we een aardbeving voelen van een schaal 5 of hoger. Er zijn namelijk heel regelmatig aardbevingen in Japan. Maar verder is Japan een heel schoon land, dus voor ziektes hoef je niet bang te zijn.

Waar kijk je het meest naar uit?
Zeker weten Kyoto! De stad lijkt me heel mooi met zijn tempels en oude gebouwen. Ik ben ook benieuwt naar de verschillende rituelen die je moet uitvoeren om een tempel daar te bezichtigen.

En waar zie je het meest tegen op?
De lange vlucht. Het is 11 uur vliegen, zo lang heb ik nog niet eerder in een vliegtuig gezeten. Ik heb ook geen zin in een Jet-lag. Wel leuk is dat we over de noordpool vliegen, dat is namelijk de snelste route!

Wat zit er in je tas?
De Lonely Planet en de taalgids, Een moleskine City Notebook Tokyo om een reisverslag in bij te houden, Mijn fototoestel (een Nikon D5100) met een extra lens en geheugenkaartjes, mijn brillenkoker en oordopjes voor in het vliegtuig, een leesboek en eetstokjes voor in de trein. Je kan in Japan namelijk hele maaltijden uit een automaat halen of in de trein kopen!8 augustus komt Niels weer terug uit Japan en natuurlijk vragen we hem dan hoe hij het heeft gevonden. Ga je zelf een bijzondere reis maken? Laat een reactie achter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...