Pagina's

donderdag 9 augustus 2012

To Travel: #2 Noorwegen

Het is al weer augustus! Tijd voor een nieuwe 'To travel'. Deze keer een interview met Klaran, zij is op dit moment al in Noorwegen. Wat ze daar gaat doen kan je in dit artikel lezen.

Wat is het plan?
Ik ga samen met mijn vriend Peter 10 dagen naar Noorwegen toe. We gaan daar 8 dagen door de natuur lopen. Daarna verblijven we nog 2 dagen in Oslo in een hotel. We gaan lopen in de Peer Gynt Vallei langs het Espedalen meer. 's avonds overnachten we in bergpensions. Het is onze eerste wandelvakantie dus gaan we licht bepakt.

De route (bron:  http://www.snp.nl/)
Waarom wandelen in Noorwegen?
We wilden graag een actieve reis maken, daarom leek het ons een leuk idee om een lange wandeling te maken. Ik hou er niet van om in de hitte te lopen dus dat is het voordeel van Noorwegen. Ik vond Zweden ook geen optie, want daar zijn veel meer beren!

Wie heeft de reis georganiseerd?
We hebben de reis geboekt bij de SNP een partner van de ANWB, zij zijn gespecialiseerd in wandelvakanties. Het geeft ook een veilig gevoel, want de bergpensions verwachten jou. Dus als je verdwaalt weet iemand dat er iets mis is. We hebben zelf nog de twee dagen Oslo er achteraan geplakt.

Wat is jullie budget?
we zijn samen ongeveer €2000,- kwijt.

Hoe hebben jullie je voorbereid?
We hebben afgelopen weken 3x per week geoefend met wandelen en we hebben natuurlijk kleding en wandelstokken aangeschaft. We hadden al goede wandelschoenen. Voor de informatie hebben we een reisgids van de ANWB. Peter is ook erg ge├»nteresseerd in de flora en fauna van Noorwegen en heeft daar ook een boekje over.

Wat zijn de risico's van deze reis?
De vele muggen zijn wel irritant en er zijn veel teken. Er is natuurlijk ook een grote kans op blaren en oververmoeidheid. Er kunnen ook wolven zijn! Owja, we zouden ook nog ruzie kunnen krijgen!

Waar kijk je het meest naar uit?
Ik ben erg benieuwt naar  de omgeving en de natuur. We gaan ook over de toendra lopen, dat lijkt me erg mooi!

Waar zie je het meest tegen op?
Dag 3! Dat lijkt mij gewoon de zwaarste dag. De eerste twee dagen zullen wel meevallen, maar dag 3 is een hele lange wandeling. Ik zie ook op tegen de zware rugzak en de grote hoeveelheid muggen. En tegen de hoge prijs van het bier en vies eten.

Wat verwacht je van het weer?
Veel regen en wind! Het zal ook niet echt warm zijn, maar dat is wel lekker tijdens het wandelen. Het zal ongeveer 15 tot 19 graden zijn. Gelukkig hebben we goede regenkleding!

Wat zit er in je tas?
poncho, anti-muggenspul, een EHBO-kit, een thermoskan, water, lunchpakketje, napoleon dropballen (of toch de citroensmaak?), lakenzak, warme kleding en toiletartikelen.

bron:  http://www.snp.nl

Informatie over de reis vindt je hier: http://www.snp.nl/reis/noorwegen/espedalen#tabsanchor
Wil je de vorige 'To Travel' over Japan lezen: klik hier


1 opmerking:

  1. Noorwegen is ZO COOL! Ik heb in 2012 ook een maandje rondgetrokken in Noorwegen :) Prachtig land!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...