Pagina's

zondag 16 september 2012

To Travel #3: Kopenhagen (Denemarken)

Het is September, de herfst komt, mijn ouders zijn op vakantie naar Frankrijk en ik ben ziek! Kortom, tijd voor een nieuwe To Travel! Gister heb ik snel Willemien geïnterviewd, want vandaag vertrok ze naar Kopenhagen.

Wat is het plan?
Ik ga samen met een vriendin (Réni) een citytrip doen, dit hadden we al heel lang afgesproken dus het moest nu maar eens gebeuren. We gaan dus met z’n tweeën 3 dagen naar Kopenhagen! (hoofdstad van Denemarken) Daar overnachten we in een ‘budget’ hotel, hotel Absalon. Het ontbijt is wel inbegrepen, dus dat wordt veel knäckebröd eten! We vertrekken met het vliegtuig vanaf Schiphol, het hotel is vlak bij het treinstation en erg centraal.

Waarom Kopenhagen?
Réni wou graag winkelen, ik trouwens ook! En Kopenhagen heeft de langste winkelstraat van Europa! Ik hou erg van Scandinavische landen en Denemarken was het goedkoopst.

Kopenhagen

Wie heeft de reis georganiseerd?
We zijn een dagje bij elkaar gekomen om te overleggen en de reis te boeken. We hebben deze aanbieding gevonden bij Neckerman.

Wat is het budget?
Voor het hotel en vliegtuig hebben we €259,- p.p. betaalt. Ik ben bang dat ik terplekke ongeveer €100,- per dag kwijt ben. Het eten schijnt er erg duur te zijn en ik wil natuurlijk heel veel winkelen!

Hoe heb je je voorbereid?
Het was echt een last minute reis, we hebben 3 weken geleden geboekt. Ik heb dus niet echt informatie op gezocht, wel heb ik wat sites over Kopenhagen bekeken!

Wat zijn de risico’s van deze reis?
Haha, te veel geld uitgeven! (ok, misschien past deze vraag niet zo goed bij deze reis!)

Waar kijk je het meest naar uit?
Naar de gezelligheid, het is daar allemaal laagbouw. Dus ik verwacht veel leuke houten huisjes. Ik verheug me ook erg op de Scandinavische designs en veel leuke boetiekjes!

En waar zie je het meest tegen op?
Ik ben bang dat de hotelkamer erg tegenvalt, het moet er wel schoon zijn!

Wat verwacht je van het weer?
Ik denk het zelfde als in Nederlands, ik hoop natuurlijk dat het een beetje mooi blijft!

Wat zit er in je tas?
Het gebruikelijke: paraplu enregenjas, maar ook een zonnebril. Mijn paspoort, telefoon en oplader. En verder heb ik de Elle wonen mee en een notitieboekje om dingen in op te schrijven.Strget, europa's langste winkelstraat!


Wil je meer van Willemien? Kijk dan op haar eigen blog: http://www.zaanschfaam.nl/
Wil je de vorige To Travel over Noorwegen lezen? klik hier!

In short & translated: Willemien is going on a city trip to Copenhagen, the capital of Denmark. Her main reason to go there is because she wants to shop! Did you know that you can find the largests shopping streat in Copenhagen? Guess where Willemien is going to! Please feel free to comment if I have to give more information!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...