Pagina's

zaterdag 13 oktober 2012

Back Home #1 Japan

In juli deed ik een interview met Niels over zijn reis naar Japan. Inmiddels is hij al een paar maanden terug en heb ik hem gesproken over zijn belevenissen daar! Heb je het interview vooraf nog niet gelezen? Ga dan naar To Travel #1 Japan.

Gingen de plannen zoals verwacht?
Ja, we hebben ons aan het strakke schema gehouden. Alleen in Kyoto en Tokyo hebben we dingen gedaan die we niet hadden gepland, maar daar was ook de tijd voor. Het eten was heel erg lekker! Het raarste wat ik heb gegeten is iets blubberigs waarvan ik vermoed dat het uit de zee kwam. De overnachtingen waren ook heel leuk, de Japanse herbergen zorgde ervoor dat je in de sfeer van het land kwam. Japanners zijn echt heel vriendelijk, we hebben veel contact met ze gehad.

DSC_0041

Zou je er nog een keer heen willen? (en wat zou je dan anders doen?)
Jazeker! Als ik er nog een keer heen kan, zou ik dat zeker doen. Ik zou dan wel in één gebied blijven. De afstanden waren nu wel heel groot, dus je zat lang in de trein. Ik zou dan ook wat meer van het platteland willen genieten.

Wat heb je mee terug genomen?
heel veel souvenirs voor andere. Voor mezelf heb ik een heel mooi houten doosje gekocht.

DSC_0020

Klopte je budget?
Nee, het was zelfs minder! Zo’n €4100,-. Dit komt denk ik omdat het eten niet zo duur was als verwacht. Je kan voor €10,- goed avondeten. Natuurlijk kan het ook duurder, maar er is genoeg keuze.

Was je goed genoeg voorbereid?
Op zich wel. Ik had graag nog wat meer woorden geleerd voor dat ik weg ging. Maar gelukkig ging de communicatie gewoon heel goed. Japanners kunnen heel goed engels spreken.

DSC_0426

Zijn er nog dingen mis gegaan?
Nee!

Wat was het beste moment van de reis?
In een sushi tent in Kamakura, ik ben daar heel spontaan naar binnen gegaan. Maar je verbaast je echt overal over daar! Ik vond Kyoto trouwens echt heel mooi!

Wat was de grootste tegenvaller?
Ik en mijn reisgenoot waren het niet altijd met elkaar eens, maar we hebben het uiteindelijk wel leuk gehad. Het was heel jammer dat het bij Hakone slecht weer was, want ik kon daardoor niet op een vulkaan lopen.

DSC_0540

Hoe was het weer?
De eerste dagen was het bewolkt met wat regen, maar daarna hebben we het heel mooi en behoorlijk warm gehad 35 tot 40 graden. Dat was wel even wennen!

Wat zijn jouw tips voor andere die deze reis willen doen?
Ga niet georganiseerd, want zelf reizen gaat heel gemakkelijk. Ga in de lente of de herfst, dan is het weer het mooist. Probeer Hirangana schrift te leren en eet alles wat los of vast zit, behalve walvis!

In short & translated: Niels is back from is holiday to Japan. Before he went I asked him some questions. I did the same when he was back home. He really enjoyed his journey and would love to go back one time. The Japanees are very friendly and they are good at speaking Englisch. (Better than me I guess! Knipogende emoticon) Niels’ tips are go without an organisation and eat everything you can find except whale! Do you want to read the interview before Niels’ journey? I warn you, it’s only in Dutch! Click here!

Meer foto’s vind je op mijn Flickr-account: Klik hier
For more pictures click here

Ga jij binnenkort op een bijzonder reis? Plaats een bericht waarheen!
Are you going on an extraordinary trip soon? Please leave a comment about it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...