Pagina's

vrijdag 8 februari 2013

Four things I always forget to photograph…


4 things

Ik heb nu al een half jaar mijn eigen fototoestel, waar ik echt heel blij mee ben. Natuurlijk gaat hij altijd mee op vakantie, maar ik moet wel altijd onthouden om ook echt foto’s te maken. Als ik thuis dan de gemaakte foto’s terugkijkt valt het me op dat ik altijd wat dingen vergeten ben te fotograferen. Misschien ben ik niet de enige, dus leek het mij wel handig om met jullie te delen waar ik de volgende keer op moet letten.

onderweg

1. De heenreis
De heenreis vindt ik altijd een beetje stressvol, dat is waarschijnlijk de reden dat ik daar maar weinig foto’s van maak. Terwijl het zo een belangrijkdeel van de vakantie is. Vooral als je met de bus, boot of trein gaat is dat al een hele belevenis.

verblijf

2. slaapplek
Het hotel, appartement of huisje vergeet ik altijd te fotograferen. En dat terwijl er zo vaak naar gevraagd wordt. Misschien houdt de troep die ik maak me tegen om een foto van het interieur te maken of misschien blijf ik het uitstellen tot de laatste dag. Maar ik heb maar weinig foto’s van het interieur van bijv. de hostels in Ierland!

eet

3. Het eten
Het is toch altijd leuk om te zien wat en waar je gegeten hebt. Het is het ook waard om het vast te leggen, maar ja… het eten is vaak zo lekker dat ik op slag mijn fototoestel vergeet! Ook het restaurant/café/pub is leuk om te fotograferen, omdat ze vaak zoveel verschillen.

mezelf2

4. Mezelf
Gelukkig ga ik niet alleen op vakantie, waardoor er altijd mensen zijn die wel een foto van mij maken. Maar ik vergeet altijd om mezelf op de foto te zetten! Je moet toch wel een bewijs hebben dat je er bent geweest! Ook foto’s met vrienden vergeet ik heel vaak. Toch wel belangrijk om op te letten!

Kortom, genoeg om op te letten de eerst volgende vakantie! En wat vinden jullie van mijn foto’s? Ik heb ze bewerkt met Pixlr-o-matic, ben er een beetje verslaafd aan! Ik ben trouwens ook bezig met het opzetten van een fotoproject met een hele lange lijst van dingen die ik moet fotograferen. Ik wil eigenlijk 100 onderwerpen, maar ik weet er niet meer zoveel te verzinnen!

Translated & in short: There are always subjects I forget to photograph when I’m traveling. Four of them are: the journey, the hotel/hostel/appartment, the food, myself. So I hope that, now I’ve told them to you, I won’t forget it anymore!

1 opmerking:

  1. Hey dat ben ik! Moest ook heel lang nadenken waar die foto is genomen, maar dat is op Vlieland! Leuk stukje, ik ben ook een sukkel met foto's maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...