Pagina's

vrijdag 15 maart 2013

Pictures: HEMA fotoalbums

 Na de wintersport heb ik alle foto’s verzameld om een foto albumpje te maken. Ik vindt het fijn om de foto’s niet alleen op de computer te hebben, maar ook een selectie daarvan in een boekje, dat maakt het net wat makkelijker om te bekijken! Naast een fotoboekje van de wintersport heb ik ook albums van Ierland, Berlijn en Spitsbergen! Ik heb alleen nog maar met de HEMA Fotoalbum software gewerkt, maar ik vind de prijs/kwaliteit verhouding heel goed! Andere bedrijven zijn bijvoorbeeld fotoalbum.nl en albelli.

IMG_4011

Ik heb inmiddels een heuse techniek voor het maken van foto boekjes. Ik zorg bij het maken van een albumpje altijd dat ik de achtergrondkleur rustig houd. Op de voorkant plaats ik een foto die meteen laat zien waar ik ben geweest. Mooie natuurfoto’s plaats ik in het groot en wissel ik veel af met foto’s waar mensen op staan. Ik zet ook altijd een titel op de kaft, zodat meteen duidelijk is over welke reis het gaat.

Mijn albums zijn ook allemaal verschillend. In mijn Spitsbergen fotoalbum wilde ik graag mijn reisverslag verwerken. Dus daar heb ik ook tekst in staan. Ik heb dit album ook extra groot laten maken, omdat het zo een bijzondere reis was en de natuurfoto’s zo goed tot hun recht komen.

IMG_4015

Mijn Ierland albumpje is echt heel klein, maar daardoor makkelijk mee te nemen in je tas.

IMG_4017

Dan heb ik nog het fotoalbum uit Berlijn en die uit Sörenberg. Dit zijn de middelgrote boekjes met een ringband. In het album van Berlijn heb ik echt geprobeerd de stad in beeld te brengen en me ook een beetje aan die sfeer te houden.

IMG_4020

Bij het laatste album dat ik heb gemaakt heb ik er vooral opgelet dat iedereen er wel een keertje op staat en dat het duidelijk is wat we allemaal gedaan hebben en hoe de sfeer was.

IMG_4019

Ik hoop er nog veel meer te maken van komende reizen! Misschien doe ik een keer een tutorial met de HEMA software.

Translated & in short: After I came back from the wintersport I made a photoalbum out of the best photo’s. I had already made albums for my holidays to Spitbergen, Ireland and Belin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...