Pagina's

donderdag 18 april 2013

The Netherlands Presents: Radio Kootwijk

 

radiokootwijk

Het lijkt erop dat de lente langzaam begint, maar zondag 7 april begon het eindelijk weer warm te worden. Een perfecte dag voor een uitje en zo ging ook ik met mijn vader, moeder en zus op stap. Ik wilde al heel lang dit gebouw bezoeken dat ik op Pinterest had gevonden (nou eigenlijk had mijn zus het gevonden!). Het is nog een redelijk onbekende en daarom wil ik mijn ervaring graag met jullie delen.

IMG_4375

Radio Kootwijk is een gebouw midden op een kale vlakte op de Veluwe. Het werd in 1923 gebouwd om contact te maken met Nederlands-Indië. Om zo min mogelijk storing te krijgen werd er opdracht gegeven om alleen beton te gebruiken en verder geen bebouwing rondom het zendstation te plaatsen. Daardoor is de natuur intact gebleven en heeft het gebouw een mysterieuze sfeer gekregen. Het radiostation is een paar keer per maand voor publiek geopend, maar toen ik er was waren er bijna geen andere mensen. We hebben een kleine wandeling in gebied gemaakt, want de natuur is er ook prachtig! Zo blijkt Nederland toch nog wat mooie plekken te hebben die niet iedereen kent.

Hoe je er komt en meer informatie over de geschiedenis en omgeving van dit gebouw kun je o.a. hier vinden: http://www.hierradiokootwijk.nl of google op “radio kootwijk”

Ik hou van de architectuur en de verhalen die erbij horen. Het doet mij zelfs een beetje denken aan het “Gerechts gebouw” van de hunger games: zie hier! Hieronder zijn de foto’s, zodat je een beetje van de sfeer kan voelen.

Translated & In short: If you’re ever planning to visit the Netherland and you are looking for tourist free places, you have to go here. Radio Kootwijk is an old radiostation that was build in 1923 to make a conection with Dutch Indies. It’s made entirely of concrete, what makes it a striking appearance. It kinda makes my think of the “Justice Building” from the Hunger Games! Not only is the building an architectural masterpiece but the nature around it is phenomenal. You can find more information right Here, or just ask me! Here are some pictures I took while visiting.

IMG_4269IMG_4279IMG_4287

IMG_4293IMG_4303IMG_4308IMG_4319IMG_4321IMG_4329IMG_4333IMG_4336IMG_4352IMG_4401IMG_4407IMG_4419

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...