Pagina's

zaterdag 4 mei 2013

I bought a Diana Mini Camera!

Afgelopen donderdag was ik in Amsterdam en dit keer met een doel! Ik was vastberaden om een Diana Mini te kopen. En dat heb ik gedaan!

Een Diana Mini is een kleine analoge camera die vierkanten foto’s maakt en er heel schattig uitziet. Ik had hem al een tijdje op het oog. In Amsterdam is een winkel speciaal voor deze analoge camera’s: http://www.lomography.nl/. Het is een klein winkeltje, maar er worden constant van dit soort camera’s verkocht! (tenminste toen ik er was) Maar toen ik aan de beurt was werd ik goed geholpen. Alles werd uitgelegd, ook hoe ik het rolletje er in moest doen. (wat mijn moeder hoogst amusant vond) Er zijn heel veel verschillende versies van deze camera en er kan ook nog een flitser bij worden gekocht. Maar ik ging voor de normale versie, omdat mijn budget niet zo groot was en omdat ik die het mooist vond.

IMG_4866IMG_4868

Je vind de winkel in de 9-straatjes, Herengracht 298. Bovendien is deze winkel overal op de wereld te vinden.

IMG_4869IMG_4883IMG_4884

Bij de camera krijg je dit boekje: “Shoot Forever” met heel veel inspirerende foto’s en tips. Ook zit er natuurlijk een handleiding bij, maar alles werkt heel simpel!

IMG_4889

 

IMG_4897

In de camera gaat een ‘gewoon’ 35mm rolletje, dat is wel zo handig! De rolletjes zou je gewoon bij bijv. de kruidvat kunnen kopen, maar om te beginnen kocht ik dit pakje van 3 rolletjes in de lomographywinkel.

IMG_4898

Tijdje geleden dat ik met een analoge camera foto’s heb gemaakt! Ik was even vergeten dat je ze niet terug kan zien en de mislukte kan verwijderen. Dat maakt het juist leuk, maar mijn geduld wordt wel op de proef gesteld. Ik kan niet wachten tot ik de foto’s zie en dan natuurlijk aan iedereen te laten zien!

De diana mini zoals ik hem heb kost €49,- en 3 rolletjes 35mm ISO 400 zijn samen €9,90. Op 1 rolletje gaan 36 vierkante foto’s of 72 half-frame foto’s.

Translated & in short: I bought a Diana Mini camera and I love it! I can’t wait to see the pictures!

1 opmerking:

  1. hahaha, wel leuk voor mama dat ze ineens meer van techniek wist dan jij! Ben benieuwd naar de foto's

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...