Pagina's

woensdag 8 mei 2013

Places to talk about #2 France

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de eerste “Places to talk about” heb gepost, dus werd het tijd om dit weer eens op te pakken. Als je de eerste hebt gemist en niet weet waar ik het over heb, klikt dan hier! In Places to talk about bespreek ik unieke plekken die ik op pinterest heb verzameld. Volg ook mijn board op pinterest om alle locaties te zien: http://pinterest.com/outofthedoor/places-to-talk-about/

ad2135dce180e78e428f9daf4d43e13c

Vanwege het warme weer ben ik dit keer opzoek gegaan naar Zuid-Europese landen en ik vond echt hele mooie locaties in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Echt iets voor de zomervakantie dus! Omdat het er heel wat zijn doe ik het in drie delen en vandaag begin ik met Frankrijk.

Kasteel Chenonceau (Chateau de Chenonceau)

Dit kasteel dateerd uit de 15de eeuw en is bewoond geweest door meerdere belangrijke personen. Allemaal hoogst interesant, maar kijk hoe mooi het er uit ziet! Het ligt bij de rivier de Loire in de plaats Chenonceaux. Naast het kasteel zelf zijn er ook nog gigantische tuinen om te bezichtigen. Het kasteel is het hele jaar door geopend, entree is €11,-. Meer informatie vind je op hun eigen website http://www.chenonceau.com/

Info in English: http://www.chenonceau.com/

Chenonceau(bron: http://allthingseurope.tumblr.com/post/48294145758)

Derelict Chemin de fer de Petite Ceinture (Little Belt Railway)

Iets heel anders is deze verlaten spoorweg in Parijs. Voeger verbond deze weg alle spoorwegen naar Parijs toe. Het omsluit dan ook de gehele stad. Het werd in de 19de gebruikt om troepen naar verschillende vestigingen rond de stad te verspreiden, maar sinds 1934 heeft er geen trein meer gereden en kan de natuur zijn eigen gang gaan.

English Info: http://www.urbanghostsmedia.com/2012/04/chemin-de-fer-de-petite-ceinture-abandoned-belt-railway-loops-around-paris/

abandoned-railroad-10(bron: http://www.urbanghostsmedia.com/2012/04/chemin-de-fer-de-petite-ceinture-abandoned-belt-railway-loops-around-paris/)

l'aiguille Etretat (Cliffs of Etretat)

De kust van het plaatsje Etretat bestaat uit kliffen en kieselstranden. Ziet het er niet adembenemend uit? Etretat ligt in de regio Normandie. Veder spreekt de foto voor zich, het is een bezoekje waard!

English info: http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89tretat

peddle(bron: http://500px.com/photo/14820569)

Palais de l'Isle (Palace on the island)

In Annecy, een stad in Frankrijk, vind je dit paleis omringd door helder blauw water. Het paleis bevindt zich op een eilandje tussen de huizen en was vroeger onder andere een gevangenis. Het dateert uit de 12de eeuw! Nu is het te bezichtigen als museum. Daarnaast is er in Annecy nog genoeg andere dingen te bezoeken, want alles ziet er zó mooi uit!

English info: http://www.destination360.com/europe/france/lyon/annecy

annecy(bron: http://www.destination360.com/europe/france/lyon/annecy)

Mont St. Michel

Dit eiland ligt omringd door water voor de kust van Normandië en is alleen voor voetgangers bereikbaar. Vroeger was het ook alleen bereikbaar bij eb, want bij vloed wordt het hele eiland omringd door water. Nu is er een verhoogde weg naar toe gebouwd. Op het eiland is in 700 een abdij gebouwd. Deze foto’s is natuurlijk heel mooi gemaakt, maar bij laag water is het alsnog een bezoekje waard!

English info: http://www.monum.fr/m_stmichel/indexa.dml?lang=en

tumblr_m2fnd8h7dP1qkww7to1_500(bron: http://myfotolog.tumblr.com/post/25110857735/mont-st-michel)

Nou, dat is wel genoeg voor deze keer! Mocht je naar één van deze plekken zijn geweest, deel dan je ervaringen hieronder. De volgende keer bespreek ik plekken in Portugal & Spanje!

Translated & in short: This time in my topic “Places to talk about” I discuss five places in France! But if you want more you can read the first Places to talk about right here! Or follow my pinterest board: http://pinterest.com/outofthedoor/places-to-talk-about/ If you want more english info about the places, you can click on the link with “English Info” or just ask me!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...