Pagina's

zondag 19 mei 2013

Places to talk about #3: Portugal & Spain

Zo als beloofd gaat deze Places to talk about over mooie en unieke locaties in Spanje en Portugal. Deze bijzonder plekken heb ik verzameld op één van mijn pinterest borden: Places to talk about. Als je de vorige twee Places to talk about nog niet hebt gelezen kan dat hier: #1 East-Europe, #2 France. Maar je kan natuurlijk ook eerst deze post lezen!

Umbrela Street in Agueda, Portugal

Als je in juli de stad Águeda in Portugal bezoekt, kan je deze straat vinden. Honderden paraplu’s zijn boven de straat opgehangen en zorgen voor een verkoelende schaduw.

English info: http://www.boredpanda.com/floating-umbrellas-agueda-portugal/

umberella(bron: http://johnnybravo20.tumblr.com/post/28556306547/colorful-floating-umbrella-above-a-street-in)

Porta iniciático (The Inititation Well),  Sintra, Portugal

Deze put is onderdeel van een grote tuin van een paleis in het gebied Sintra. Quinta da Regaleira. De waterput is 27 meter diep en je kan er helemaal naar beneden lopen. Je kan er van tunnel naar tunnel lopen en de gebouwen en constructies lijken één te zijn met de natuur. Een kaartje is niet duur, €6,- p.p. voor het hele park. info op: http://www.regaleira.pt

English info: http://www.amazfacts.com/2012/02/initiation-well-in-town-of-sintra.html

well(bron: http://www.amazfacts.com/2012/02/initiation-well-in-town-of-sintra.html)

Pena Castle, Sintra, Portugal

Hetzelfde gebied maar een ander paleis. Het paleis Pena ziet er erg kleurrijk uit. Het staat 500 meter boven de zeespiegel en is in 1839 gebouwd. meer info: http://www.cm-sintra.pt/Artigo.aspx?ID=3165

English info: http://www.cm-sintra.pt/Artigo.aspx?ID=3165

Pena(bron: http://www.bestourism.com/items/di/154?title=Palacio-da-Pena-Portugal&b=192)

Palacio de Cristal (The Crystal Palace), Madrid, Spain

Dit paleis is in het Retiro park in Madrid te vinden en is vooral gemaakt uit ijzer en glas. Het paleis is in 1887 gebouwd. Naast  het paleis, is hier ook heel veel mooie natuur te vinden. Nog beter: de toegang is gratis!

English info: http://www.madrid.com/madrid_tourism/madrid_monuments/crystal_palace_in_madrid_spain

crystal palace spain(bron: http://uberhumor.com/the-crystal-palace-madrid-spain)

Helaas heb ik nog niet veel andere locaties in Spanje verzameld, maar er zijn er vast nog veel meer! Wie weet iets voor een andere keer. De volgende Places to talk about zal over Italië gaan, dus blijf vooral out of the door volgen!

Translated & in short: This time in my topic “Places to talk about” I discuss places in Portugal and Spain! But if you want more you can read the past two episodes, here they are: #1 East-Europe, #2 France. Or you follow my pinterest board: http://pinterest.com/outofthedoor/places-to-talk-about/ If you want more english info about the places, you can click on the link with “English Info” or just ask me!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...