Pagina's

zondag 21 juli 2013

9 tips against Homesickness

Ik ben sinds dinsdag terug van mijn vakantie naar Duitsland. Ik heb het enorm leuk gehad! Maar nu is het weer eens tijd voor een nieuw blog bericht. Ik heb er afgelopen week gelukkig geen last van gehad, maar heimwee komt vaak voor bij mensen die op vakantie zijn. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Het kan zelfs je vakantie verpesten. Daarom heb ik wat tips opgeschreven die kunnen helpen om van de heimwee af te komen. Deze tips werken erg goed bij mezelf als ik naar huis verlang.

homesickness

Tip 1: Neem iets vertrouwd mee

Ik neem wanneer het kan graag mijn kussen mee op vakantie, dan slaap ik het lekkerst. Maar je kan ook denken aan andere voorwerpen die je een “thuisgevoel” geven.

Tip 2: zorg voor afleiding

Als je niks zit te doen tijdens je vakantie gaat de tijd alleen maar langzamer en bovendien blijf je maar denken aan hoe erg je thuis mist. Ga leuke dingen doen, want daarvoor ben je toch op vakantie? Dat brengt ons bij tip 3:

Tip 3: Bedenk waarom je hier wilde zijn

Je hebt zelf bedacht om op vakantie te gaan. Je hebt je redenen om hier heen te gaan. Onthoud waarom je hier heen wilde en wat je van plan was om te gaan doen en ga die dingen ook doen.

Tip 4: Luister muziek en lees een boek

Trek je even terug in je eigen wereld met goede muziek en een leuk boek. Deze tip werk bij mij altijd het beste! Op deze manier kan je even tot rust komen en ontspannen.

muziek boekTip 4: Luister muziek en lees een boek

Tip 5: Doe de rituelen die je thuis ook doet

Lees je ‘s ochtends de krant, doe dit dan ook op vakantie. Drink je normaal een kopje thee om 3 uur? Doe dat dan ook, neem desnoods je eigen theezakjes mee. Dit geeft een vertrouwd gevoel.

Tip 6: Skype

Heb je toegang tot het internet? Dan kan je altijd even skypen met je famillie, zo zie je hun gezichten weer even en kunnen ze je steunen. Als je geen internet hebt, kan je altijd bellen. Maar doe het niet te lang, want daar wordt je alleen maar somberder van. Als ik zonder mijn ouders op vakantie ben, bel ik ze vrijwel niet.

Tip 7: Bedenkt dat dit ook weer voorbij gaat

Tenzij je echt geƫmigreerd bent natuurlijk! Maar ben je op vakantie dan kan je de dagen aftellen tot je weer naar huis moet. Dit werk geruststellend maar ook motiverend om dingen te ondernemen! Je bent tenslotte op vakantie!

Tip 8: Vraag familie en vrienden om steunende briefjes te schrijven en neem die mee.

Mijn moeder had dit geregeld toen ik naar Spitsbergen ging, omdat het mijn eerste grote reis was en ik er bang was dat ik heimwee zou krijgen. Ik wist van niks, maar ze gaf net toe ik weg ging een envelop die ik open kon maken als ik naar huis verlangde of als het even tegen zat. Ik heb het uiteindelijk niet nodig gehad, maar heb het uit nieuwsgierigheid toch open gemaakt. Ik was er erg door ontroerd en ben er nog steeds erg dankbaar voor! Dus ook als een vriend van je op reis gaat is dit een leuk idee!

briefjesTip 8: Vraag familie en vrienden om steunende briefjes te schrijven en neem die mee.

Tip 9: Ga elk jaar naar de zelfde plaats.

De laatste tip! Als je weet dat je elk jaar weer last van heimwee krijgt, zou je elk jaar weer naar de zelfde omgeving gaan. Met wintersport ga ik elk jaar naar hetzelfde dorp, dit voelt zo vertrouwd als een tweede huis. Ik heb hier dan ook nooit last van heimwee. (wel als ik weer terug in Nederland ben!)

Ik hoop dat deze tips nuttig waren! Heb jij nog een goede anti-heimwee tip? Laat het weten in de opmerkingen hieronder!

Translated & in short: Not only children, but also grown-ups suffer from homesickness. So here are 9 tips to fight it!

tip 1: Take something with you: like your pillow or an other object from home

tip 2: Distract your self: do things to keep your mind away from home!

tip 3: Overthink why you wanted to be here in the first places: what would you like to do?

tip 4: Listen to your music and read a good book, it will calm you down! This tip works the best form me!

tip 5: Do the things you always do: like reading the newspaper every morning or have a cup of thee in the afternoon.

tip 6: Skype: You can use skype to speak with your family or friends. Although It’s for the best to keep the conversation short.

tip 7: Know that this too shall pass: and the best you can do is enjoy it because it is your holiday!

tip 8: Ask family and friend to support you by writing comforting notes and take these notes with you: My mother did this for my when I went to Spitsbergen. When I felt homesick I could read one of these notes. Luckly I didn’t really need them. But it was very nice to read them. I was very touched by it.

tip 9: Go to the same place every year: Every winter I visit the same place in Switserland, it feels like a second home and I’ve never been homesick when I was there.

 

I hope these tips are useful to you. Do you have an anti-homesickness tip? I would like to hear it, so please comment down below!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...