Pagina's

maandag 8 juli 2013

Packing: 3 ways to do it

 

Collage2

Woensdag vertrek ik voor een weekje naar Duitsland. Daarom ben ik nu al bezig met inpakken, iets waar ik nou niet echt heel goed in ben. Net als de meeste vrouwen heb ik de neiging om te veel mee te nemen. Maar ook het zoeken naar de juiste techniek van inpakken vind ik moeilijk. Daarom heb ik wat resource gedaan op Pinterest. Je kan een kijkje nemen op mijn Packing your stuff board om meer inspiratie op te doen, maar nu laat ik je zien hoe ik drie inpaktechnieken uittest. Ik zal je vertellen waarmee ik worstelde en wat de positieve kanten zijn. Hier gaan we!

Techniek 1: Vouwen

Eigenlijk pak ik mijn tas altijd op deze standaard manier in. Gewoon alles opvouwen. Jammer dat ik niet zo een talent ben als het om vouwen gaat. De truc is om alle tops op de zelfde manier op te vouwen, denk ik. Zo kan je de stapel in één keer in je koffer stoppen. Het zelfde geld voor truien en broeken. Maar het probleem is dat je het nooit meer zo netjes in je koffer krijgt, nadat je het hebt gedragen! En bovendien blijft er een hoop kostbare ruimte over tussen de kleren.

folding

Techniek 2: Zig-Zag vouwen

Ik weet niet hoe ik het anders kan noemen. Ik zag een filmpje van een man op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=PDn9l20NlWw. Deze meneer pakt een kleine koffer in voor met 60 dagen aan kleren. En het past makkelijk. Nou, dat leek me wel het proberen waard. Het is een beetje lastig uit te leggen. De kleren worden eerst allemaal opgestapeld. Daarna worden ze naar binnen gevouwen waardoor er één pakket aan kleding ontstaat. De man in het filmpje houdt ruimte over met dit trucje, maar toen ik het probeerde had ik niet echt het idee dat het minder ruimte in beslag nam dan normaal vouwen. Bovendien moet je alles uit elkaar halen om het juiste kledingstuk te vinden. Het voordeel van deze techniek is dat je het hele pakket in één keer uit de koffer kan halen.

Zigzag

 

Techniek 3: Rollen

De laatste techniek die veel mensen je aanraden is om alles op te vouwen. Dit schijnt te voorkomen dat je kleren kreukelen. Je legt alle tops om elkaar, slaat de boel dubbel, en rolt het geheel op. Dit doe je ook met vesten en broeken. Voor tops werkt dit echt goed bij mij. Het ziet er netjes en overzichtelijk uit. Maar lastiger is het om vesten, truien en broeken op te rollen. Die zijn een stuk dikker en lijken wel meer ruimte in beslag te nemen dan wanneer ze gevouwen zijn.

roll up

Kortom, elke techniek heeft voor- en nadelen. Ik denk dat het gebruiken van een combinatie van de technieken nog de beste optie is. Gelukkig passen al mijn kleren op alle drie de manier in mijn koffer, dus hoef ik me geen zorgen te maken!

Heb je zelf een goede inpak techniek of tip? Ik kan ze goed gebruiken!

Translated & in short: I’m travelling to Germany for a week, so I’m packing my bags. Sadly, I’m not the best packer. So i looked up some tips for packing on Pinterest. You can see them on my board: Packing your Stuff. I tried 3 packing techniques: Folding, ZigZag folding (see this English youtube-clip: http://www.youtube.com/watch?v=PDn9l20NlWw) and rolling you clothes. My conclusion is that the best way to pack is to make a combination of these techniques. I would love to hear from you if you have some packing advise!

1 opmerking:

  1. Leuk stukje!Misschien ook leuk om te laten zien hoe je koffer eruit ziet als je terug bent. Bij mij past altijd alles totdat ik besef dat mijn toilettas er nog bij moet!
    (Ik zie alleen dat het plaatje van de vouw-methoden verkeerd staat en in het artikel over het rollen heb je het ineens over vouwen ;) )

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...