Pagina's

vrijdag 9 augustus 2013

City Trip: Antwerpen & co

Gister was het eindelijk zo ver. We stonden om 6 uur op en vertrokken een uurtje later richting Antwerpen. Het zo de warmste dag van de week worden, zo’n 32 graden. Maar daar lieten we ons niet door tegen houden. En na een kleine 2 uurtje rijden waren we in de omgeving van Antwerpen. Onderweg zijn we één keer gestopt om te ontbijten, mijn moeder had een picknickmand met eten en drinken mee. Maar de duur van de reis viel ons allemaal er mee.

Translated & in short: I’ve been on a City Trip to Antwerpen in Belgium. We visited many triftshops there and I bought some nice tops. The triftshops around Antwerpen are called Opnieuw & Co. After visiting the thriftshops we went to the centrum of Antwerpen and visted some nice places. You can find the links below for more information. You can also leave a comment below if you would like to know more. I will be happily answer your questions! =)

antwerpen

In de provincie Antwerpen zijn verschillende kringloopwinkel van Opnieuw & Co. gevestigd. En omdat mijn zus voor haar winkel Zaansch Faam nieuwe kringloopschatten zocht hebben we er drie bezocht. Deze kringloopwinkels zijn veel uitgebreider dan de meeste in Nederland. Ik vind het leuk om bij de kledingafdeling naar bijzondere en leuke kledingstukken te zoeken en heb deze vijf tops gevonden:

 

kleding antwerpen

In de middag gingen we de stad Antwerpen in. We hadden niet veel tijd en Antwerpen is eigenlijk best groot, dus we moeten nog een keer terug komen. En dat gaan we zeker doen, want Antwerpen is echt een hele leuke stad! Dit hebben wij gedaan:

1. Forever21: Een leuke en uitgebreide kleding winkel met een dames en heren afdeeling. Ik heb er niets gekocht, maar wanneer deze winkel eindelijk in Amsterdam komt ga ik er zeker weer heen.

Forever21

2. Lombardia: een restaurant die alleen vegetarisch eten serveert. Zelfs de slagroom en de cheese cake bevatten geen melk en zijn dus veganistisch. Het eten is er wel duur, maar het is een aanrader voor vegetariërs.

Lombardia

Lombardia2

3. 8tea5: Leuker dan Lombardia vond ik 8tea5. Hier verkopen ze ‘bubbelthee’, dat is een koude thee op water- of melkbasis met een fruitsmaak. De topping bestaat uit gel achtige bolletjes, waarvan je de smaak zelf kan uitkiezen. De topping drink je samen met de thee door een gigantisch dik rietje! Bizar maar heel erg lekker. Ik had de melkthee met mango smaak en passievruchttopping, erg lekker!

8tea58tea52

 

4. Happy Lights: Deze winkel verkoopt lichtslingers met vrolijk gekleurde balletjes eraan. De balletjes kan je zelf uitzoek net als een snoepwinkel. De winkel is kleurrijk en vrolijk en een bezoekje waard. Mijn zus vertrok met een lichtslinger en 20 gekleurde ballen.

happylightshappylights2

5. Zuiderterras: Op dit terras heb je uitzicht over het water. Het eten was duur maar heel lekker. Vooral het dessert was een verassing. De sfeer viel wel een beetje tegen, maar misschien lag dat aan de dag?

Zuideerterraszuiderterras2

Moe maar tevreden kwamen we weer thuis! En het is zeker dat we snel terug moeten! Ben jij al eens in Antwerpen geweest? Wat is jou favoriete adres? Laat het me weten hieronder.

3 opmerkingen:

 1. Het was echt een hele leuke dag! De Happy Lights zit inmiddels in elkaar en ben heel blij met de lichtgevende, gekleurde ballen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Antwerpen is leuk! Het is voor mij helaas alweer een paar jaar geleden dat ik er was dus geen tips.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is lastig om goede plekjes te onthouden, dat heb ik ook gemerkt! :) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...