Pagina's

zaterdag 31 augustus 2013

Citytrip: Maastricht

Het is al weer een tijdje geleden dat ik met mijn ouders naar maastricht ging, maar het blijft toch de moeite waard om daar een blogpost over te maken. Want wat een mooie stad zeg! Met de trein gingen we ‘s ochtends vroeg weg. Het is wel 3 uur reizen vanaf Amsterdam!

IMG_7064

Als je met de trein aankomt op het station Maastricht moet je de maas oversteken voordat je in het oude stadscentrum komt.

IMG_7120

Toen we in het centrum waren gingen we opzoek naar de VVV om daar een leuke wandeling uit te kiezen. We gingen voor de historische wandeling. Toen we voor de tweede keer langs de VVV kwamen stonden deze muzikanten te spelen. Wat hou ik toch van goede straatmuzikanten!

IMG_7129

Aan de maas kan je op een terrasje zitten met een biertje. Je kijkt dan recht tegen de brouwerij aan waar dat biertje vandaan komt.

IMG_7067IMG_7078IMG_7090IMG_7095

Zoals ik al vertelde wandelde wij langs de historische plekken van Maastricht, zo zie je hierboven hoe de plaats van de oude stadsmuur wordt aangegeven in een nieuw gebouw. Van de oude stadsmuur is nog een groot deel over, zoals je op de foto’s hieronder kunt zien.

IMG_7096IMG_7107IMG_7113

Kerken, wat heeft Maastricht veel oude kerken. Na de derde had ik het wel gezien. Maar als je in Maastricht bent mag je zeker één kerk niet overslaan. De kerk hieronder is omgebouwd tot boek winkel en ziet er echt gaaf uit. Je kan er ook een kopje koffie drinken.

IMG_7117IMG_7118

In de boekwinkel heb ik het boek “The Pocket Scavenger” van Keri Smith gekocht. Lees daar meer over in mijn vorige blogpost.

Tranlated & in short: I went to Maastricht, a city in the Netherlands, this Summer. If you are ever visiting the Netherlands it is worth to consider a trip to this city. It’s 3 hours away from Amsterdam, so keep that in mind! Please ask me if you have any questions!

2 opmerkingen:

  1. wie is die knappe vent op de 5e foto?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, prachtfoto's zeg! Ik ga graag naar Maastricht om te shoppen en achteraf een drankje en hapje te doen in de voor mij leukste cafe van Maastricht! Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...