Pagina's

zondag 27 oktober 2013

A Triftshop Miracle: Vintage Diana

Sinds mijn zus haar eigen winkel heeft geopend, klik hier voor haar blog, is mijn familie vaak in een kringloopwinkel te vinden. Er wordt dan een hoop ingekocht, allemaal opknappertjes en andere schatten voor in de winkel. Maar soms kan ik er zelf ook iets leuks vinden. Zo vond mijn vader een paar weken geleden een originele Diana camera en omdat hij het herkende als mijn Diana mini, nam hij het mee voor mij. Ik ben er super blij mee!

IMG_7741

Nu maak Lomography tegenwoordig weer een camera gebaseerd op deze Diana, de Diana F+, maar dit is de enige echte vintage Diana!

IMG_7743

De Diana komt uit de jaren zestig en werd geproduceerd in Hongkong. Het was bedoeld voor bedrijven om weg te geven als relatiegeschenk en was in die tijd ook vrij goedkoop. Het leuke van de Diana is dat elke camera uniek is, de effecten verschillen per camera. Je zou ook kunnen zeggen dat deze Diana de voorouder is van mijn lieve Diana Mini.

IMG_7742

In deze Diana gaat 120 mm rolfilm, iets wat ik nog nooit heb gebruikt, want in de Diana Mini kan de gebruikelijke 35mm film. Het was ook wel even schrikken toen ik er achter kwam dat er nog een rolletje inzat! Die heb ik dus op gemaakt en ik ben heel benieuwd welke foto’s er nog meer op staan, ook al bestaat er een kans dat alle foto’s mislukt zijn. Ik moet het rolletje dus snel ergens inleveren, alleen weet ik nog niet waar. Ontwikkeld de Hema ook 120 film? Of kan ik misschien beter ergens anders heen? Bovendien kom ik er net achter dat op het rolletjes staat dat het in c-22 moet worden ontwikkeld en dat word al sinds 1974 niet meer gebruikt. Ik vraag me af of dit rolletje nog te redden valt. Misschien weet jij het, laat dan een reactie achter!

IMG_7747IMG_7748

Ik moet maar snel 120mm film kopen want ik ben ontzettend nieuwsgierig!

Translated & in short: My dad found this vintage Diana from the ‘60 at a thriftshop. He recconized it as my diana mini and he bought it for me. It supprised me that there was still a film in it. It says C-22 processing so I’m not sure if it can be devoloped, but I’m very currious!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben jaloers! Ik heb de Diana F+ deluxe kit en vind het echt super leuk! Moet nog steeds mijn eerste rolletje laten ontwikkelen.. Ik zou niet weten hoe het zit met jouw rolletje, maar ik zou ook super benieuwd zijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ik hoop zo dat je gaat ontdekken hoe en waar je het rolletje kan laten ontwikkelen! Vet spannend! Heb je ook al op je facebook account gevraagd? Ik ga ook wel even rondvragen voor je.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...