Pagina's

vrijdag 25 oktober 2013

To Travel/Back From #5: Egypt

Het zomerse weer is voorbij en hoewel ik dat zelf niet echt een probleem vind, denk ik dat veel mensen nog naar het warme weer verlangen. Daarom dit keer een To Travel post uit het warme Egypte! Niels verteld ons wat hij daar heeft gedaan en hoe het is bevallen. Vergeet niet dat het sinds kort nogal onrustig is in Egypte en je momenteel maar beter geen vluchten kunt boeken richting dit land.

Egypte 2013 316

In mijn To Travel posts interview ik mensen die bijzonder en leuke reizen maken. Je kunt ook mijn vorige To Travels lezen:
To Travel #1: Japan
To Travel #2: Noorwegen
To Travel #3: Kopenhagen 

En To Travel #4 Jamaica

Interview vooraf

Wat is het plan? Niels ging afgelopen  juli naar  Dahab in Egypte aan de Golf van Akaba. Hoe reis je? “Met het vliegtuig heen. In Egypte zitten we in een hotel dus zitten we op dezelfde plek.”

_DSC0128Egypte 2013 122

Waarom dit land? “Egypte is mooi en in Dahab heb je mooie koraalriffen. We willen ook gaan duiken.”

Wie heeft de reis georganiseerd? “Nile Travel als reisbureau.”

Wat is je budget? “Ongeveer 800 euro pp”

Wat zijn de risico’s van deze reis? “De vloek van de farao... oftewel problemen met het eten en het feit dat we op ons hotel moeten blijven vanwege politieke spanningen.”

_DSC0083_DSC0092

Waar kijk je het meest naar uit? “De onderwaterwereld en de bergen van de Sinaï.”

En waar zie je het meest tegen op? “In Egypte is het politiek heel onrustig. Misschien kunnen we niet de bergen van de Sinaï in en moeten we noodgedwongen aan de kust blijven.”

Wat verwacht je van het weer? “Zon en heel heet. Het weer voorspellen voor Egypte in de zomer is niet zo heel moeilijk! :)”

Wat zit er in je tas? “Een duibril met snorkel! Stevige schoenen voor de Mount Sinai. Heel veel zonnebrandcrème. Een camera waarmee je onderwater foto's kan maken.”

Egypte 2013 336Egypte 2013 188

Egypte 2013 170

Interview bij terugkomst

Gingen de plannen zoals verwacht? “Ja, we hebben alles kunnen doen.”

Zou je er nog een keer heen willen? “We hebben geluk gehad. Onze reisorganisatie ging tijdens ons verblijf failliet en eind augustus werden alle reizen naar Egypte ontraden. Voorlopig zou ik er niet heen gaan. Als het rustiger wordt, zou ik graag weer naar Egypte willen gaan. Het is er heel erg mooi.”

Wat heb je mee terug genomen? “Veel foto’s” En dan overdrijft Niels niet want het duurde meerdere weken voordat hij de mooiste foto’s had uitgezocht voor dit interview!

Klopte je budget? “Mwwwwwwah, min of meer. We hebben daar een oefenduik gemaakt en dat is redelijk duur en nog een snorkel/kamelentocht. Het was wel zeeeeeeer de moeite waard!”

Egypte 2013 298

Was je goed genoeg voorbereid? “Ik... ALTIJD!!!!!”

Zijn er nog dingen mis gegaan? “Nee, maar we hebben mazzel gehad. Als Nile Travel een week eerder failliet was gegaan, waren we helemaal niet vertrokken. Toen ik in maart de vakantie boekte, kon ik niet weten dat het in Cairo zo uit de hand zou lopen. Heel veel mensen denken dat het in heel Egypte onrustig was, maar in Dahab was NIETS aan de hand. We hebben alles kunnen doen wat we gepland hadden!”

Wat was het beste moment van de reis? “De oefenduik, de kamelen/snorkeltocht en de beklimming van Mount Sinai.”

Egypte 2013 136

Wat was de grootste tegenvaller? “Euuhh... nou een kleine tegenvaller was dat we de eerste avond in een viersterrenschuur in Sharm El Sheik moesten overnachten omdat we wegens een avondklok niet naar Dahab mochten. Maar dat was maar een kleine tegenvaller.”

Hoe was het weer? “Zonnig en heet! Precies zoals ik voorspeld had :)”

Wat zijn jouw tips voor andere die deze reis willen doen? “Wacht nu nog even met Egypte, maar als het kan.... ga er heen, het is ongelofelijk mooi. En het hotel Daniela Village in Dahab is ontzettend leuk. Ze hebben er goed en betrouwbaar eten en een fantastische duikschool. Ik zou daar graag een duikcursus willen doen.”

Translated & in short: In this “To Travel” Niels talks about his adventure in Egypt. As you can see, most of the thing he has done envolve water or mountains, haha! Sadly, due to the civel unrest, is it unwise to travel to this country. So we have to hope for better times and untill then, look at these beautiful pictures!

Other To Travels:

To Travel #1: Japan
To Travel #2: Norway
To Travel #3: Copenhagen

And To Travel #4 Jamaica

En dan hier nog een paar laatste foto’s, waarom ook niet:

Egypte 2013 148_DSC0024_DSC0053_DSC0057_DSC0114

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's! Lijkt me wel een heel mooi land. Wel eng als je daar zit en het is er onrustig! Ook al is het op de plek zelf niet te merken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ja, het leek mij ook heel spannend om daar te zitten, maar Niels zei dat je het alleen merkt aan het feit dat er weinig mensen op straat zijn.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...