Pagina's

vrijdag 22 november 2013

Lomo Wishlist!

 

Lomo Wishlist

Ik weet zelf niet waarom, maar ik raak steeds meer gefascineerd door analoge camera’s. En dan niet alleen die echte oude, ook de nieuwe zogeheten “Toy camera's”. Ik kan uren op het web rond surfen en mij verlekkeren aan de fel gekleurde fototoestelletjes. En dat is natuurlijk heel nuttig, want nu kan ik jou inspireren om een leuke lomo-camera uit te kiezen! En dat mag, want de feestdagen komen eraan! Ik ben ook goed wezen Photoshoppen voor deze post, al de achtergrond foto’s zijn gemaakt met mijn lieftallige Diana Mini! 

Alle camera’s schieten, lekker makkelijk, 35 mm film!

blackbird fly af

Naam: Blackbird Fly

Site: http://blackbirdflycamera.com/

Deze wel wat prijzige camera ziet er zo spectaculair uit! Er zijn 2 lenzen. 1 om de foto vast mee te leggen en 1 als zoeken. Je kan het op 3 formaten instellen. Ik vond ook een goedkopere versie hier: http://www.fourcornerstore.com/products/gakken-flex-35mm-tlr-kit-camera Maar die moet je nog wel zelf even in elkaar zetten.

golden half af

Naam: Golden Half

Site: http://www.superheadz.com/goldenhalf/

Dit fototoestelletje schiet, net als mijn Diana Mini, op half-formaat. Je kan er dus 72 foto’s mee maken op één rolletje!

action sampler af

Naam: Action Sampler

Site: shop.lomography.com/nl/actionsampler-chrome

Deze camera bevat vier lenzen die snel achter elkaar af gaan. Zo krijg je dus een foto met vier afbeeldingen er op. Hij doet me denken aan de transparanten telefoons die je in de jaren 90 kon kopen (zoals deze).

angle-wide camera af

Naam: Superheadz Wide Camera

Site: ebay

Dit cameraatje is er in heel veel verschillende kleuren. De platte lens zorgt er voor dat je hiermee weide landschappen kan fotograferen. Voor zo’n klein dingetje maakt hij echt mooi foto’s, kijk maar: http://www.lomography.com/photos/cameras/3321825-superheadz-wide-lens-camera

woodgrain fish eye af

Naam: Fisheye One Woodgrain

Site: http://shop.lomography.com/nl/fisheye-one-woodgrain

Ik vind deze er gewoon tof uit zien. Maar de foto’s die het maakt zijn ook echt gaaf, deze camera maakt namelijk fisheye foto’s en dat ziet er zo uit: http://www.lomography.com/photos/cameras/3314878-lomography-fisheye-one/popular

 

Misschien heb je nu eindelijk je sinterklaas cadeautje gevonden! Heb jij nog een andere “toy camera” die je zou willen?

Translated & in short: I made my wishlist of toy camera’s I found on the internet. I wish I could have them all. But I’m still very happy with my Diana Mini! Do you know a toy camera you wish you had?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...