Pagina's

zondag 17 november 2013

The Cat Empire in de HMH

 

IMG_8046

The Cat Empire, wie heeft er wel eens van gehoord? De treinconducteur die onze kaartjes controleerde in ieder geval niet. Maar het lied “Brighter than Gold” komt veel mensen wel bekent voor. Dit lied heeft namelijk 2 weken in de top 40 gestaan en was vaak op de radio te horen.

Afgelopen woensdag trad de Australische band The Cat Empire op in de Heineken Musical Hall en ik was er bij, samen met Wies, helemaal vooraan! En het was GEWELDIG! Ik zou de muziekgenre van deze band graag willen omschrijven, maar ik weet niet goed hoe. Even kijken wat Wikipedia zegt levert dit op:

“Hun geluid wordt vaak beschreven als een mix van jazz, funk en rock met sterke latin invloeden. Zelf noemen ze hun stijl Live Australian Music, om aan te geven dat hun muziek misschien wel wortels heeft in verschillende stijlen, maar echt een Australisch product is.”

Ook niet echt heel duidelijk dus. Om een goed beeld te krijgen van de stijl van deze muzikanten moet je toch echt gewoon naar ze luisteren! En niet alleen naar het nieuwste album, maar naar allemaal! Hier is mijn favoriet: The Wine Song!

Toen we aankwamen bij de HMH, waren er nog maar vier andere mensen. Samen hebben we wat gekletst en muziek geluisterd en toen de deuren open gingen waren er al wat meer mensen. Eenmaal binnen waren we de eerste in de zaal, ook al was het nog moeilijk te vinden waar die zaal was! (Waarom al die spiegelmuren!!) We konden dus de beste plek bemachtigen! Uiteindelijk werd de zaal nog best vol. Australische fans liepen rond en deelde stempels met het logo van de band er op uit. Snorharen werden met eyeliner op gezichten getekend.

IMG_8000IMG_8003IMG_8005IMG_8020

Veel blaasinstrumenten, veel solo’s en veel goede nummers. Daaruit bestond het optreden in de HMH. Ook het voorprogramma “Flap!” was erg goed, gewoon naar luisteren. Kortom, het concert was het geld echt wel waard. En The Cat Empire zou veel meer fans in Nederland moeten hebben!

IMG_8013IMG_8012

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Eerlijk gezegd dacht ik even dat mijn mooie camera me dit keer in de steek liet. Maar nu ik ze zo terug kijk op de computer, zijn ze eigenlijk wel goed gelukt. Vind je ook niet?

 

IMG_8037IMG_8040IMG_8057IMG_8058IMG_8064IMG_8068IMG_8071IMG_8099IMG_8111IMG_8113IMG_8129IMG_8131IMG_8137IMG_8138IMG_8140IMG_8155IMG_8158

Muziek wordt langzaam maar zeker een belangrijk onderwerp op mijn blog, net zo als muziek een belangrijk onderdeel is in mijn dagelijks leven. Dus hou je vast voor nog meer concerten en foto’s. De volgende zal waarschijnlijk over Will and the People gaan, die treden 20 december op in de Melkweg in Amsterdam en ik ben er bij! Voor wie niet kan wachten op de volgende muzikale blogpost kan hieronder een ander optreden uitzoeken:

Translated & in short: The Cat Empire was preforming in the Heineken Musical Hall in Amsterdam last Wednesday. You may know them from the hit “Brighter than Gold” see the clips above! Not many dutchman know about them, so there wasn’t a big queue when we arrived. In fact, we were standing right in front of the stage! They were amazing! Really, you have to listen to these guys! The supporting act “Flap!” was also a lot of fun!

2 opmerkingen:

  1. Ken ze niet maar het ziet er wel super leuk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, je bent niet de enige die ze niet kent! Maar ze waren echt heel goed :D

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...