Pagina's

maandag 25 november 2013

The Hunger Games: Catching FireEindelijk is het vervolg op the Hunger Games te zien. Catching Fire is sinds woensdag 20 november in de bioscoop en omdat ik een groot fan ben wilde ik er zo snel mogelijk heen. Ik moest tot afgelopen vrijdag geduld hebben, maar het was het waard! Want het is een top film. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond hem misschien nog wel beter dan de eerste film. Het verbaasde me hoe goed het verhaal klopte met het boek, er werd op veel details gelet. Ook de acteurs waren goed gekozen. Jennifer Lawrence, die de hoofdpersoon Katniss Everdeen speelt, laat zien hoe goed ze kan acteren. Echt geweldig!


Ontzettend frustrerend is het dat de film eindigt met een grote cliffhanger, al voelde ik die al aankomen omdat het boek ook zo eindigt. Volgens Imdb.com komt het volgende deel pas weer in november 2014. Dan verschijnt het eerste deel van het laatste boek, Mockingjay, in de bioscoop. Het tweede en laatste deel zal November 2015 te zien zijn.


De Catching Fire Soundtrack is ook zeker het luisteren waard. Verschillende artiesten hebben een nummer voor de film geschreven:

1. "Atlas" -- Coldplay
2. "Silhouettes" -- Of Monsters and Men
3. "Elastic Heart" -- Sia (ft. The Weeknd & Diplo)
4. "Lean" -- The National
5. "We Remain" -- Christina Aguilera
6. "Devil May Cry" -- The Weeknd
7. "Who We Are" -- Imagine Dragons
8. "Everybody Wants to Rule The World" -- Lorde
9. "Gale Song" -- The Lumineers
10. "Mirror" -- Ellie Goulding
11. "Capital Letter" -- Patti Smith
12. "Shooting Arrows at the Sky" -- Santigold
13. "Place for Us" -- Mikky Ekko
14. "Lights" -- Phantogram
15. "Angel on Fire" -- Antony and the Johnsons

Ik luister eigenlijk nooit naar soundtracks van films, maar ik was toch wel nieuwsgierig naar deze. Vooral  de nummers van Coldplay, Of Monsters and Men, The National, Imagine Dragons en The Lumineers vind ik erg goed.


Kortom, ik raad je het volgende aan: lees het boek, ga naar de film en luister de soundtrack! Dan ga ik nu weer verder lezen in het derde boek ‘Mockingjay’!

Translated & in short: I went to Catching Fire last Friday and it was amazing! I also like the soundtrack a lot, especially the song from Coldplay, Of Monsters and Men, The National, Imagine Dragons and The Lumineers. It’s a shame that we have to wait for a whole year to see the next movie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...