Pagina's

maandag 28 april 2014

To Travel #6: Londen

Het is een tijdje geleden dat ik iemand interviewden voor To Travel, dus dat werd hoog tijd. Dit keer praat ik met mijn moeder over haar reisje naar Londen.

to travel londen

Wat is het plan?

Samen met mijn zus, haar dochter en mijn andere dochter ga ik 5 dagen naar Londen en Brighton. We vliegen vanaf Schiphol en maken in Londen gebruik van het openbaar vervoer. We verblijven in het Londen Grove Hotel (http://www.londongrovehotel.co.uk/) in één van de buitenwijken van Londen. We bezoeken natuurlijk de bekende plekken zoals St. Pauls Cathedral. Ook zullen we veel gaan winkelen en de luxe winkelcentra als Harrods en Liberty bezoeken.

Waarom Londen?

Mijn zuster wilden met haar dochter naar Londen en vroeg ons om mee te gaan. Ze wil graag de plaatst laten zien waar ze vroeger als au pair heeft gewerkt. Dat is in Ditchling in de buurt van Brighton.

Wie heeft de reis georganiseerd?

Mijn zus heeft alles geregeld. Ze heeft de vliegtickets geboekt en het hotel opgezocht.

Wat is je budget?

We hebben aan het Hotel, het openbaarvervoer (inclusief trein naar Brighton) en de vliegtickets ongeveer €500,- uitgegeven. Ter plekke denk ik zo een €300,- uit te geven aan onder andere eten, entree en winkelen.

Hoe heb je je voorbereid?

Ik had nog flyers en andere informatie van mijn vorige reis naar Londen, dat heb ik doorgenomen. Daarnaast heb ik twee boekjes over Londen gekocht. Die van het Capitool en die van de ANWB. Vooral die van het Capitool is aan te raden.

Wat zijn de risico’s van deze reis?

Eigenlijk zijn die er natuurlijk niet, maar met de wintersport heb ik mijn arm gebroken en daar ben ik aan geopereerd. Ik moet voorzichtig zijn dat mensen niet tegen mijn arm aan lopen of dat ik te zware spullen ga tillen.

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik ben wel erg benieuwd naar Ditchling, het dorp waar mijn zus werkte.

En waar zie je het meest tegen op?

De vliegreis, dat vindt ik best eng. Ik heb wel vaker gevlogen, maar eigenlijk vindt ik het steeds enger worden. Ik weet ook niet waarom.

Wat verwacht je van het weer?

Het zal ongeveer zo zijn als het weer in Nederland, maar waarschijnlijk wat meer regen.

Wat zit er in je tas?

Een röntgenfoto van mijn geopereerde arm voor de douane, mijn paspoort, mijn dochter haar fototoestel (waar ik heel voorzichtig mee moet zijn), pilletjes, de sling voor mijn arm, portemonnee en natuurlijk een paraplu.

Mijn moeder en zus komen vrijdag weer thuis. Ben je benieuwd naar hun reis? Volg mijn zus op instagram en zij houdt je op de hoogte: @zaansch_faam

4 opmerkingen:

  1. LOVE LONDON! Superchill om dat met Easyjet te boeken. Lekker goedkoop! Heb ik laatst ook gevonden op www.paperflies.com. Lijkt ook nog goedkoper maar weet t niet :) Ik heb t iig geboekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om na terugkomst te lezen ;) Het was een hele leuke reis, maar meer ga ik niet verklappen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...