Pagina's

dinsdag 6 mei 2014

Back Home #6: London

Mijn moeder en zus zijn vrijdag terug gekomen van hun reisje naar Londen. Ze hadden mijn geliefde fototoestel mee en die is gelukkig heelhuids terug gekomen. Voordat ze vertrok, heb ik mijn moeder geïnterviewd over haar plannen, dat interview kan je hier lezen: To Travel #6 London. In deze post lees je hoe ze hun reis hebben ervaren.

londen 1Staking folder en een Guard

Gingen de plannen zoals verwacht?

Zo ongeveer wel ja. We zijn niet in het St. Pauls Cathedral geweest en ook geen museum, daar was gewoon geen tijd voor. Dit kwam vooral door de staking van het metropersoneel in Londen. De reistijden duurde daardoor erg lang.

Zou je nog een keer naar Londen willen en wat zou je dan anders doen?

Jazeker, we willen er graag nog een keer heen. Londen is zo’n grote stad, je kan niet alles in vijf dagen bekijken. De volgende keer zouden we meer met het openbaar vervoer willen, dat was dit keer door de staking beperkt. Ook zouden we dan beter uitgerust op reis gaan en ons beter inlezen in hoe we ons het beste in de stad konden verplaatsen. De volgende keer zouden we ook graag meer dingen echt in willen gaan.

 

londen2Liberty warenhuis en meeuwen in een fontein in Brighton

Wat heb je mee terug genomen?

Heel veel souvenirs voor de familie. Mooi papier bij liberty en een bord van anthropologie. Verder nog twee boekjes uit de Nothinghill Bookstore, een cupcake van de Hummingbird Backery, heel veel ansichtkaarten, een make-up tasje van harrods en een notitieboekje uit Ditchling.

Klopte het budget?

Nou ongeveer, we wilden niet bezuinigen op eten en drinken en daarom hebben we in totaal nog 400 pond uitgegeven in Londen zelf.

IMG_0552Nothinghill

Was je goed genoeg voorbereid?

Nee, we vinden allebei dat we ons nog beter hadden kunnen inlezen. Vaak wisten we niet waar we heen moesten, maar dat kwam ook weer deels door de staking.

Wat was het beste moment van de reis?

Dat was toch het dagje naar Ditchling en Brighton, de sfeer was daar heel anders dan in Londen. We hebben daar een heleboel herinneringen opgehaald. Ook was het die dag heel mooi weer.

londen 3Ditchling

Wat was de grootste tegenvaller?

De 2 dagen staking heeft wel wat roet in het eten gegooid. Verder kwamen we veel later aan dan gepland, het vliegtuig had een uur vertraging en daarna moesten we nog een half uur boven Londen wachten voor we konden landen. Dan is er al een hele hoop tijd verspild. Op de terugweg was ons vliegtuig overboekt en moesten we wachten op de volgende vlucht, maar dat was niet zo een probleem aangezien we maar een half uur later op Schiphol aankwamen.

Hoe was het weer?

Redelijk goed. We hebben één dag regen gehad, verder viel de temperatuur er mee. Alleen de laatste dag was het een beetje koud, maar in Ditchling hebben we echt mooi weer gehad.

IMG_0500De nieuwe Brighton pier

Wat zijn jouw tips voor andere die deze reis willen doen?

Als je maar kort de tijd hebt bedenk dan van te voren hoe je plekken gaat bereiken en leer hoe de metro werkt. Verkijk je niet op de plattegrond, het is een grote stad. Neem ook zeker een Oystercard en maak gebruik van de metro!

Heb je zelf nog tips voor mensen die Londen willen bezoeken? Vergeet dan niet een reactie achter te laten!

Translated & in short: My mother and sister are back from their trip to London. You can read the interview I did with them before they left here: To Travel #6 London. They really enjoyed their stay and brought a lot of souveniers back home. The only thing that was a bit of a downer was the fact that the London underground was striking. Next time my mother and sister would like to have more time to enjoy the place. Their tip to people that want to visit London: Buy a Oystercard!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...