Pagina's

donderdag 19 juni 2014

Passenger ‘Whisper’ album review

Ik ben geslaagd!! Dat weet ik al sinds vorig week donderdag, maar het dringt nu echt tot me door. In een andere post zal ik meer vertellen over mijn plannen voor het komende jaar.

passenger

Mijn zus gaf me het nieuwe album van Passenger cadeau. Nou eigenlijk heb ik hem zelf besteld en gezegd dat zij die aan mij mocht geven, maar dat doet er niet toe. Sinds het onverwachte optreden van Passenger in Amsterdam (lees hier) kan ik niet stoppen met luisteren naar zijn nieuwste nummer. Het nieuwe album kwam 6 juni uit en heet Whispers.

IMG_1233

Ik heb er voor gekozen om de ‘Limited Edition’ CD te kopen, vooral omdat ik het er zo mooi uit vond zien. Het is al jaren geleden dat ik een echte CD kocht, maar dit keer was het het echt waard.

IMG_1245

De illustraties zijn gemaakt door Sarah Larnach. Het gehele album heeft de stijl van een ouderwets kinderboek. Zelfs de kaft heeft een structuur in plaats van een gladde glimmende voorkant.

IMG_1250

De bladzijdes bevatten illustraties en songteksten van alle nummers. Ook heeft Mike bij sommige nummers persoonlijk uitleg gegeven. Het mooiste van het album is wel de Pop-up die opspringt als je het boekje opent.

IMG_1242

IMG_1237

De Limited Edition bestaat uit 2 CD waarvan één met akoestische versies van zeven nummers. De muziek zelf is net zo mooi als het uiterlijk van het album. Alle nummers voelen heel persoonlijk, maar er is genoeg variatie.

IMG_1256

Als ik het geld had, zou ik ook de vinyl van dit album kopen, ik denk dat de sfeer van de muziek dan echt goed tot zijn recht komt.

Translated & in short: My sister gave me the new Passenger album Whispers. I wanted to buy it since the busking session in Amsterdam. The album looks beautiful and the songs are great! The thing that excites me the most is the pop-up illustration that shows up when you open the album.

1 opmerking:

  1. Mooie foto´s! Ik was ook heel erg onder de indruk van het album, supermooie liedjes

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...