Pagina's

donderdag 10 juli 2014

Vintage Diana: The First Film

Afgelopen herfst schreef ik een blog post over de Vintage Diana die mijn vader voor me kocht bij een kringloop winkel. Ook al was ik heel nieuwsgierig naar de resultaten duurde het toch even voordat ik het rolletje vol had. Maar toen ik laatst met Wies een tocht door Nederland maakte hebben we toch de laatste foto’s op kunnen maken. Snel het rolletje bij de HEMA ingeleverd en afwachten op de resultaten.

Diana2Diana7

Ik ben zelf heel blij met de foto’s. Ze zijn natuurlijk niet van hoge kwaliteit of zeer scherp, maar ze zijn kleurrijk en speels. De randen zijn wat donkerder en wazig en creëren een vignetten rond de foto. Ook bevatten sommige foto’s kleurrijke lichtlekken.  Dit was precies waar ik op hoopte.

Diana1Diana5

Eén ding begrijp ik alleen niet; de cijfers die achterop de 120mm rol zijn ook op de foto te zien. Weet iemand hoe dat komt? Zelf vermoed ik dat het te maken heeft met het rode vlakje waaraan je kan zien hoever je de rolfilm moet doordraaien. De film heeft er best een tijdje in gezeten en misschien is er teveel licht gelekt. Op zich stoort het me niet, maar het is wel fijn om te weten hoe ik dit zou kunnen voorkomen.

De film die ik heb gebruikt is de 120mm ISO400 film van Lomography.

Translated & in short: Last autumn I wrote a blog post about the Vintage Diana my father bought from a thriftstore. Well, I finnally manneged to complete the film. The results are very colourfull and playfull photos. I like the way they turned out, but I wonder why you can see the numbers from the film on almost every picture.

Diana9Diana10Diana11Diana13Diana14Diana16

1 opmerking:

  1. Hiephoi, mooie foto's!
    Ben even zo vrij geweest om door je blog heen te struinen. Leuke verfrissende blog. En je bent erg creatief! (Y)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...