Pagina's

dinsdag 9 september 2014

Our trip part 1/3: Bristol and Bath

bristol weg

Aah, nieuwe laptop nieuwe kansen! Ik wil al heel lang mijn vakantie met jullie delen. Eind juli ging ik voor twee weken naar Engeland, Wales en Ierland samen met mijn gezellige vriendinnetjes Kathleen, Femke en Lianda. Ik ben er nu zeker van dat Engeland en Ierland mijn favoriete landen zijn, ik voel me er thuis. Als ik het lef had zou ik er zo kunnen wonen. In de maanden ervoor hebben we ons goed voorbereid, dat lees je in de We’re planning a trip posts. We hebben alles zelf uitgezocht en verassend genoeg ging er niks verkeerd! Omdat ik veel te vertellen heb, deel ik het op in 3 blogposts: Engeland, Wales en Ierland.

De vakantie begon goed, door de gigantische hoeveelheid regen was onze vlucht meer dan 1,5 uur vertraagt. De vlucht zelf begon met best veel turbulentie, maar toen we over Groot-Brittannië vlogen was het erg helder. We landen op Bristol Airport en eenmaal buiten was het ongewoon mooi weer. We sleepte onze rugzakken de bus in en stapte weer uit in het centrum om opzoek te gaan naar het hostel. In Bristol verbleven we in het Bristol YHA, geen luxe maar wel op een hele mooie centrale locatie. En voor de prijs een prima hostel.

collage 1gekleurde huisjes

Bristol is véél leuker dan je zou denken. Kijk deze gekleurde huisjes hierboven, dat is toch tof!? De stad is een mix van oude gebouwen en een industrieële sfeer. De mensen zijn vriendelijk en er zijn erg weinig touristen. Dat laatste is erg fijn, maar men staart je wel aan als je met je backpack op je rug rondloopt.

 

bankje brandon hill

brandon hill uitzicht

Kathleen is fan van de serie Skins, een britse tv serie die in Bristol is opgenomen. Daardoor hebben we veel filmlocaties gezien en dus ook veel van de stad. Zo raad ik iedereen die naar Bristol gaat aan om naar Brandon Hill te gaan. Dat is een park op een heuvel met een super mooi uitzicht op de stad. Dat uitzicht kan je nog beter bekijken als je (gratis) de paar trappen van de Carbot Tower boven op Brandon Hill beklimt. We zijn ook vaak naar College Green gegaan, een plein waar veel jongeren rond hangen. Wat ons opviel was dat er zo veel skaters zijn en dan bedoel ik echte skaters op de ´ouderwetse´ skateboards. Oh, en ga vooral naar de Clifton Suspension Bridge en loop er (ook gratis) overheen. Ook hier is het uitzicht erg tof! We aten meerdere keren bij The Slug & Lettuce, vooral op maandag is dit een aanrader want dan krijgt je 50% korting op de gehele maaltijd!

collage 2suspension bridgecollage 4

De oude romeinse badplaats Bath ligt 15 minuten met de trein van Bristol vandaan. De stad is erg populair en daardoor erg toeristisch. We vonden Bath wel mooi, maar we hadden het spectaculairder verwacht. Wel hebben we meerdere toffe straatmuzikanten gezien, ook heel belangrijk!

collage 3IMG_1805

bath duiven

Na drie nachten was het tijd om te vertrekken uit Bristol en richting Wales te gaan. Maar dat verhaal zet zich voort in de volgen blogpost ;) Kathleen heeft drie vlogs gemaakt over onze vakantie en ik raad jullie aan om ze te bekijken en je natuurlijk te abboneeren op haar kanaal!

Translated & in short: I would like to tell you about my trip to England, Wales and Ireland, but it’s a long story. So I divided it in three part. This part is about Bristol and Bath. Here is a summery of the thing I loved in Bristol and you may like too:

  • Brandon Hill (Free!)
  • The Carbot Tower on top of Brandon Hill (Free!)
  • The skaters at College Green (Free!)
  • The Slug & Lettuce restaurant (50% off your meal on mondays!)
  • The Bristol YHA (fine youth hostel)
  • The Clifton Suspension Bridge (Free!)
  • Rocotillos breakfastbar (try the milkshakes)

We didn’t love Bath as much as Bristol, there are so many tourist. Still, it’s a very pretty city as you can see. My friend Kathleen made three vlogs (in English! See above) about our trip, don’t forget to subscribe to her!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...