Pagina's

donderdag 9 oktober 2014

Passenger (& The Once) @ HMH

Passenger @ HMH

Afgelopen dinsdag ging ik voor het eerst in een lange tijd weer naar een concert.  De kaartjes hadden we al gekocht in mei, op school om precies te zijn. In die maand schreef ik hier ook al over het geweldige ongeplande optreden van Passenger in het Vondelpark. Ik keek al een lange tijd uit naar dit optreden van Passenger in de Heineken Music Hall. Wat ben ik trouwens blij dat ik zo dicht bij Amsterdam woon, want hier zijn toch wel de meest geliefde zalen!

The Once 1

Het voorprogramma The Once verrasten ons in positieve zin. Ze stonden een beetje verlegen op het podium, maar hun samenzang gaf mij kippenvel! Als je nieuwsgierig bent naar hun muziek, kan je ze opzoeken op Youtube en Spotify. Al vond ik ze live wel iets beter.

The Once

The Once2

Het vervelende van concerten vind ik altijd het wachten in de pauze tussen het voorprogramma en de hoofdact. Je raakt je er van bewust dat je omringt bent door warme zwetende mensen die veel te vaak in je persoonlijke bubbel staan. Of ben ik de enige die daar niet tegen kan?

Maar als Passenger na een halfuurtje op komt, ben ik al die mensen al snel vergeten. Toen ik in mei bij zijn buskingsessie in het vondelpark was, kwam ik helemaal lyrisch over Passenger thuis. (mooi woord, lyrisch..) En toen ik hem afgelopen dinsdag zag optreden, wist ik weer waarom. Die man is geweldig! Hij zingt vanuit zijn hart en doet dat spat zuiver. Hij lijkt oprecht blij te zijn met zijn publiek en heeft een goed gevoel voor humor. Ook weet hij de hele zaal stil te krijgen en te entertainen. Oh ja, daarnaast is zijn muziek ook nog goed!

Passenger HMHPassenger HMH 1IMG_2844

Natuurlijk kwam Passenger terug voor een toegift en dit deed hij samen met The Once. Dat heeft vast leuk geklonken. Helaas viel ik halverwege flauw en stortte ik tegen de warme zwetende mensen achter me. Gelukkig gebeurden dit bij het één na laatste liedje en heb ik verder niet veel gemist. Maar de volgende keer smokkel ik een extra mueslireep mee de zaal in!

Mike Rosenberg

Het ticket koste €34,- en dat vindt ik best veel, maar het was het dubbel en dwars waard. Ik hoop dat Passenger snel terug komt en volgens mij denkt de rest van het publiek van afgelopen dinsdag er het zelfde over. Heel veel foto’s heb ik niet gemaakt, want ik wilde echt van de muziek genieten. Als je echte mooie foto’s wil zien, kijk dan even bij deze recensie van FOK!. Weet iemand trouwens hoe je concertfotograaf wordt? :)

Translated & in short: This is the tricky part where I have to express my enthusiasm in English! Last Tuesday I went to a Passenger gig in the Heineken Music Hall in Amsterdam. His busking session last May made me so happy that I bought a ticket as soon as the pre-sale started. Now, months later, I’m again so excited about Passenger. He managed to get the audience silent and made them laugh. He sings from his heart. And oh yeah, his music is so great! He is a big inspiration to me. The supporting-act The Once was a pleasant surprise, go and listen to their music to. At the end of the encore, I didn’t feel well and passed out. It was really weird and it never happened before. Next time I’ll make sure I have an extra granola bar with me, ha! Luckily it happened at the end and I only missed two song. Didn’t made a lot of pictures, because I wanted to fully enjoy the music!

lights Passenger

1 opmerking:

  1. Hahaha hoe vaak heb je lyrisch hardop gezegd toen je dit schreef?? Eerlijk zeggen! ;) Maar leuk stukje over een goede artiest en weer hele mooie foto's. Ik vind de muziek van Passenger erg fijn om naar te luisteren dus ik denk dat ik 34,- een goede prijs vind.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...