Pagina's

woensdag 15 oktober 2014

Unknown Music #21: Erlend Øye

Wow, dit is alweer de 21 Unknown Music post! Normaal hou ik dit soort dingen nooit lang vol, goed bezig! Deze keer in Unknown Music gaat het over de Noorse Erlend Øye.

ErlendOye(bron)

Wies: ‘Eigenlijk is Erlend Øye niet heel onbekend, maar ik heb hem gister live gezien en wil graag met iedereen delen hoe fantastisch hij is. Deze man uit Noorwegen is vooral bekend van de bands The Whitest Boy Alive en Kings Of Convenience, ook is hij producer van Kakkmaddafakka. Beide bands maken muziek die vrij rustig is en goed functioneren als lounge muziek. Erlend heeft net een nieuw album uitgebracht "Legao", het is een heel lief album, softer dan zijn vorige album "Unrest". In dat album deed hij meer met electronica. Legao bevat vooral blije muziek, dit komt ook terug in zijn live shows. Luister naar La Prima Estate, dit liedje staat niet op zijn nieuwe album, maar is wel mijn favoriet!

La prima estate wordt in het italiaans gezongen en klinkt erg zomers. De muziek van Erlend Øye bevat veel blaasinstrumenten. Hij heeft een hele eigen stijl en dat vind ik vooral erg tof. De nummers zijn rustig en vrolijk, zoals Wies al zei, maar bevatten ook elektronische elementen. Ik denk dat verder Wies alles al gezegd heeft over deze muziek en je het zelf moet luisteren om het te ervaren. Laat me weten wat je er van vindt!

Translated & in short: This 21st Unknown Music post. Time flies! This time it’s about the Norwegian Erlend Øye. His music is calm and happy with electronic elements. Worth listining to! Let me know what you think!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...