Pagina's

woensdag 7 januari 2015

Unknown Music #26: Superfood

Hier is dan de 1ste Unknown Music post van 2015! Dit jaar probeer ik nog wat kritischer te zijn. Wies gaat ook opzoek naar bands die ik misschien niet leuk vindt. Heb je al mijn top 5 favoriete ‘onbekende’ band van 2014 gezien? Die kan je Hier vinden. Vandaag bespreken we de band Superfood.

Superfood-2-640x426(bron)

Wies: ‘Superfood is een indie rock band uit Birmingham. Hun sound is pop rock met een vleugje funk. Het klinkt alsof de muziek al wat ouder is, maar tegelijkertijd is het ook vernieuwend. Ze hebben een paar maanden geleden hun debuut album Don't Say That gereleased, ik was er zelf erg enthousiast over. Ben jij dat nou ook? Dan kan je ze 11 februari in Paradiso, Amsterdam of 12 februari in Rotown, Rotterdam zien spelen. Ik kan niet zo goed kiezen tussen Superfood en Mood Bomb, dus je mag zelf kiezen welke je luistert (of allebei natuurlijk)’

Ik heb naar beide nummers geluisterd en zelf vond ik Mood Bomb het beste. Ik had bij het luisteren naar het nummer Superfood het gevoel alsof er een instrument ontbrak. Het heeft wel veel afwisseling, wat het interessanter maakt. Mood Bomb is mijn favoriet, omdat het nummer een soort spanning creĆ«ert. Ook klonk het nummer voor mij wat fijner, omdat het meer lagere tonen heeft dan Superfood. Dit alles is natuurlijk puur mijn mening en gevoel, dus als je denkt ‘dat slaat nergens op’, dan heb je waarschijnlijk gelijk ;) Verder lijkt dit me een prima band! De nummers zijn erg wisselend van sfeer, maar vormen ook een geheel. Maar die clip… daar kan ik echt geen touw aan vast knopen! Ik zag trouwens in de comments op youtube staan dat de sound doet denken aan die van de band Blur.Daar ben ik het wel mee eens en dat maakt voor mij de muziek wel nog een stukje toffer!

Laat me weten of je deze band al kende! Wat vind jij ervan?

Translated & in short: The first band of 2015 to discover is Superfood. I listend to two songs: Mood Bomb and Superfood. And overall I liked Mood Bomb the most! The songs creates a tense feeling. I also liked the fact that the song has lower notes than the song Superfood. Of course that’s just my opinion! ;) Someone in the comments on Youtube was saying that it sounds a bit like the band Blur. I agree and for me it makes this band extra nice! Let me know what you think of this band!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...