Pagina's

woensdag 21 januari 2015

Unknown Music #27: Good Shoes

In de laatste Unknown Music ik post was ik goed kritisch, laten we eens kijken of ik dat vol kan houden. Deze week bespreken we de band Good Shoes.

Good-Shoes-08.01.10(bron)

Wies: ‘De band zelf ken ik niet zo goed, maar ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd aan hun album No Hope, No Future. Ik weet eerlijk gezegd niet in hoeverre deze band nog bestaat, No Hope, No Future was hun laatste album en was uitgebracht in 2010. Hun laatste post op Facebook was uit 2012,hun laatste tweet was in 2013 en hun officiĆ«le site is niet meer online. Het lijkt erop dat deze band een beetje uitgestorven is, maar dat maakt hun muziek niet minder leuk! De muziek doet soms een beetje denken aan Foals, maar dan vooral uit het Antidotes era. In sommige nummers is de stem van de zanger erg vergelijkbaar met de praatstem van Yannis Philipakis (zanger van Foals). Luister naar Under Control (waarin het de gelijkenis met Foals waarschijnlijk wel duidelijk wordt).’

Ten eerste hoor ik inderdaad wel gelijkenis met Foals (wat natuurlijk altijd positief is). De muziek is erg energiek. Het nummer begint behoorlijk druk en blijft ook voor het grootste gedeelte zo. Ik vraag me af of het nu wel verstandig is om dit vlak na het oppassen op drukke kindertjes te luisteren. Toch vind ik het goede muziek! De zanger heeft een mooie stem, hoewel ik wel vind dat hij soms een neiging heeft tot ‘schreeuwen’. Hoe langer ik er naar luister hoe meer ik het ga waarderen. Dit lijkt zo’n band te zijn waar je even wat langer naar moet luisteren om ze een kans te geven. Zeker als je even wat stevige muziek nodig heb kan ik je deze band aanraden. Toch jammer dat de band niks meer van zich laat horen…

Kende je Good Shoes al? Zo ja, weet je waar ze na 2013 zijn gebleven? Zo niet, wat vond je dan van deze ‘Unknown Music’? We willen het graag weten!

Translated & short: Today we talk about the band Good Shoes. Wies and I both see similarities with the band Foals. I like the music a lot, it’s very energetic!  I think the singer has a very nice voice, but thends to scream sometimes. Maybe you need to listen a bit longer before you will appreciate this music, but when you need a boost listening to this band will certainly help!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...