Pagina's

maandag 16 maart 2015

5 Fun Ways To Learn & Improve your English

Vandaag geef ik graag wat tips om engels te leren. Ok misschien is het dan niet zo handig om dit artikel een Engelse titel te geven, maar ik doe het toch. Ik wil ook niet zeggen dat ik een expert in de Engelse taal ben (ik kan nauwelijks Nederlands.) Ik vindt het gewoon erg leuk en belangrijk om engels te leren, omdat het zo’n veel gebruikte taal is. Ook merk ik weleens dat er mensen zijn die wat meer moeite hebben met engels, hopelijk komen deze tips dan van pas!

english

1. Kijk films en series met Engelse ondertiteling. Of helemaal zonder ondertiteling als je de uitdaging groter wil maken. Als je een filmliefhebber bent dan zal dit zeker geen straf zijn. Ik kijk bijna niet naar de ondertiteling, met mijn leestempo volg ik het toch niet.

2. Luister heel veel Engelse muziek. Dus weg met Nick en Simon, Frans Bauer en Marco Borsato! Pak de songtekst van je favoriete nummer er ook eens bij. Zoek de betekenis van woorden op en bedenk waar het nummer over zou kunnen gaan. Oh en heel vaak meezingen! Dat helpt ook nog eens met de uitspraak. Dit is misschien wel mijn favoriete manier om mijn engels te verbeteren.

3. Raak verslaafd aan YouTube. De meeste Youtubers spreken engels, bovendien zijn er heel veel accenten waar je aan moet wennen. Als je durft kan je zelf ook video’s uploaden, zo leer je om engels te durven spreken. Ik doe dit en ik moet zeggen dat het echt helpt!

4. Lees Engelse boeken. Desnoods kinderboeken of boeken die je al een keer in het Nederlands hebt gelezen. Het is minder moeilijk dan je denkt, voor veel Nederlanders hebben Engelse boeken zelfs de voorkeur. Lees zorgvuldig en zoek onbekende woorden op.

5. Ga op vakantie naar een Engelstalig land. Dwing jezelf om Engels te praten. Vind jij dat net zo dood eng als ik, doe het dan toch!

Dat is het voor nu! Er zijn nog veel meer manieren om Engels te leren, maar het is vooral oefenen. Heb jij nog tips die hier op aan sluiten? Laat het me weten!

Translated & in short: Well, if you read this you won’t really need tips to learn English. But maybe you can help friends out: These are my tips in short:

  1. Watch films and series with english subtitels or even without!
  2. Listen to English music and look at the lyrics
  3. Get addicted to YouTube
  4. Read english books
  5. Go to an english speaking country

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...