Pagina's

donderdag 12 maart 2015

The 100 Things Challenge

In de flow van deze maand stond een leuk artikel over het project van de Amerikaanse Dave Bruno. Hij wilde zich verzetten tegen de materialistische maatschappij (ja, dat klinkt heel zwaar). Hij besloot om 100 van zijn bezittingen uit te zoeken en de rest weg te doen. Zo hou je alleen spullen die je echt nodig hebt.

100thingschallenge

Zelf hou ik heel erg van het maken van lijstjes. Bovendien was ik wel benieuwd welke 100 voorwerpen ik zou uitkiezen. Dus hier is mijn lijst. Ik denk alleen niet dat ik het project ook echt ga uitvoeren, want ik heb niet het gevoel dat ik echt veel te veel spullen hebt. (mijn ouders zullen het hier niet mee eens zijn…)

Volgens de regels van Dave Bruno hoef je het niet zo nauw te nemen met de regels en mag je ze naar eigen smaak aanpassen. Gelukkig maar! Wat mij vooral verraste is dat 100 spullen meer dan zat is voor mij. Waarschijnlijk komt het omdat ik nog thuis woon en ik nog jong ben waardoor ik minder spullen heb verzameld. Misschien ook wel omdat ik niet echt veel om uit te geven heb, ik besteed mijn geld liever aan reizen of concerten. Ik begon mijn lijst met de meest kostbare dingen, daarna kleding en daarna spullen die ook wel handig zijn.

100thingsproject2

Toch denk ik dat als ik dit project wel echt zou uitvoeren, ik toch wat kleine dingetjes extra mee zou smokkelen. Ik heb namelijk wel heel vaak moeite met het weg doen van mijn spulletjes. Als kind (ok, nu nog) wilde ik ook nooit mijn knuffels weg doen, ik hecht me te erg aan spullen. Kleding vond ik trouwens ook best lastig om uit te zoeken, maar meer omdat ik nooit zo goed weet wat ik nodig heb.

Misschien ooit, of al als ik het ouderlijk huis uit ga, moet ik dit project toch maar eens in werking stellen.

Wat is jouw top 3 aan spullen waar je echt niet zonder kan?

Translated & in short: In the dutch magazine Flow there was an article about Dave Bruno. He desicided to only keep 100 of his possessions. This way he only had stuff he really needed. I tried to make a list myself and suprisingly it wasn’t that hard for me. Well, I say that now but I’m not planning on really starting this project. However, I like the concept a lot. Maybe I wil try it when I’m ever moving out… What is your top 3 of things you could not live without?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...