Pagina's

woensdag 4 maart 2015

Unknown Music #30: DIIV

Ik ben terug van een hele fijne wintersportvakantie en het is nu alweer tijd voor de 30ste (!) Unknown Music posts. Dit keer is Diiv aan de beurt!

(bron)

Wies: ‘DIIV is een Amerikaanse rockband. Hun muziek wordt beschreven als Indie Rock, Dream Pop en Shoegaze. Zelf ben ik het het meeste eens met Dream Pop. Een enkeling zou de muziek misschien beschrijven als psychedelische muziek, maar ik vind dat het daar alleen wat van weg heeft. Het is fijne rustige muziek, vooral fijn op een mooie, zomerse dag. Ze hebben één album Oshin, het is een album met nummers die allemaal een beetje op elkaar lijken, daardoor is het album een heel mooi geheel. Luister naar Doused’

Ten eerste wil ik even zeggen dat ik geen idee heb wat de genres Dream Pop en Shoegaze zijn en ik me nu een hele slechte muziekcriticus vindt (als ik mezelf even zo mag noemen). Gelukkig weet ik wel wat Indie Rock is en vindt ik dat zelf een hele fijne genre. De stijl van Diiv doet me een beetje denken aan de muziek die ik een paar jaar geleden luisterde, het heeft voor mijn gevoel wat weg van muziek uit de jaren 90. De muziek is rustig, maar niet sloom. Er zit echt wel een flink ritme in. Als je de andere nummer van het album luistert merk je dat Wies gelijk heeft, het werkt als één geheel. Het is gewoon goede muziek. Mijn enige echte kritiekpunt is; het blijft niet hangen. Na het nummer gehoord te hebben, ben ik ook meteen weer kwijt hoe het gaat. Er mist iets in de muziek wat het uniek maakt. Toch wil ik Diiv zeker een kans geven, omdat een band soms pas je na meerdere keren luisteren echt raak. 

Translated & in short: For the 30st Unknown Music post we listen to the band Diiv. I recognize some influence from the ‘90 in it’s music, but I could be wrong of course. The whole album is one, all the songs fit together. In general it’s just good music. But I have to say that it doesn’t really stick to me. I feel the music is missing something unique. However, I think you still should give Diiv a chance as some music takes longer to fall in love with! ;)

Wat vindt jij van Divv? / What do you think of Divv?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...