Pagina's

woensdag 1 april 2015

Unknown Music #32: Gal Pals

Tijd voor muziek! Ik heb me de afgelopen twee weken niet echt aan mijn blog schema gehouden. Sterker nog, ik heb helemaal niet geblogt. Maar ik ben er weer klaar voor! We beginnen weer goed met een Unkown Music artikel. Dit keer over: Gal Pals!

Gal Pals(bron)

Wies: ‘De laatste tijd ben ik erg into muziek met female vocals die me laten voelen alsof ik wil vechten. Dit klinkt waarschijnlijk vreemd, maar het doet me zeer goed. Ik besloot hier een afspeellijst van te maken, waarbij bleek dat 98% van wat ik luister mannelijke artiesten zijn (ik kwam niet veel verder dan Warpaint, Wolf Alice, Bleached, Blood Red Shoes en St. Vincent). Na wat rond te vragen, kwam iemand met de band Gal Pals. De naam vond ik meteen tof en toen ik het luisterde, was ik meteen om. Het is een duo bestaande uit twee meiden, ze maken pop/rock neigend naar garage rock. Luister naar het nummer Ex-Marionette!’

Het nummer begon veel belovend met drum en gitaar. Ik schrok eerlijk gezegd even toen de zang begon, dit is niet het type muziek waar ik vaak naar luister. Sowieso luister ik niet vaak naar vrouwelijke zangstemmen. Maar in dit nummer kon ik er vrij snel aan wennen. Nu ik het zo’n drie keer heb afgespeeld vindt ik het ook echt een leuk nummer! Het is krachtig en energiek, zeer geschikt voor de komende zomer. De andere nummers van Gal Pals moet ik ook nog even wennen, hoewel ze allemaal wel dezelfde stijl hebben. Ik zou denk ik niet het hele album achter elkaar willen luisteren, dan liever een paar van deze nummers samen met andere muziek in een goede playlist. Want Gal Pals zorgt wel voor een fijne afwisseling in mijn muziek!

Translated & in short: I haven’t blogged for about two weeks, but I’m back! Let’s start again with an Unknown Music post about the band Gal Pals. I usually don’t listen to female vocals, but I gave this a try. I listened to the song Ex-Marionette and I think it’s pretty good! I had to get used to the style and the vocals, but after listening it a few times I started to enjoy it quite a lot. Although, I’m not sure about the other songs. Maybe I have to give them a chance too, But for now I think I can enjoy this music in a playlist among other good songs!

1 opmerking:

  1. Ik kende ze nog niet en ik vind het altijd geweldig om nieuwe muziek te ontdekken dus bedankt! XO Naomi in Wonderland

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...