Pagina's

woensdag 29 april 2015

Unkown Music #33: Circo Simonelli

Had je het door? Twee weken geleden hebben we een Unknown Music post over geslagen. Volkomen vergeten! Maar vandaag hebben we weer een bandje gevonden, dit keer Circo Simonelli!

Circo Simonelli(bron)

Wies ‘Ik zag Circo Simonelli een tijdje geleden bij het Amsterdams Studenten Festival. Drie blazers: een trompetist (de frontman), een saxofoon en een trombone, een bassist, een gitarist, een toetsenist en natuurlijk nog een drummer. Ongelooflijk funky en keigoed, vooral live. Het is instrumentaal maar alsnog hebben ze een fantastisch goede frontman. Ze spelen super strak, hebben goede moves en de drummer ligt de halve show dubbel van het lachen om wat de blazers doen. Kortom, het is geweldig.’

Ik moet zeggen dat ik niet zo gek ben op funky muziek en blaasinstrumenten, meestal niet dan. Ik kan een goede saxofoonsolo wel waarderen en af en toe een instrumentaal funky nummer gaat er bij mij wel in. Maar ik kan nu al zeggen dat ik deze muziek niet dag in dag uit zou kunnen luisteren. Dat wil niet zeggen dat het geen goede muziek is natuurlijk! Ik heb totaal niet het gevoel dat de zang ontbreek, de blaasinstrumenten zijn daarvoor een goede vervanging. Het nummer zelf blijft goed in je hoofd hangen. In de video’s merk je ook hoeveel plezier de band heeft in het maken van de muziek, dat is altijd een pluspunt. Ik kan me voorstellen dat dit echt een band is die live heel goed is. Wat vind jij?

Translated & in short: So two weeks we missed an Unknown Music post, but today we’re moving on. Circo Simonelli is a Dutch band that makes funky instrumental music. You won’t miss the singing, the trumpet and saxophone will take care of that. It’s not my kind of music, but it is pretty good. I can imagine that their live shows will be a lot of fun! What do you think?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...