Pagina's

zaterdag 16 mei 2015

The Redscale Vintage Diana Experiment

Een paar maanden geleden kocht ik een rolletje 120mm Redscale film dat in de uitverkoop was. Met redscale film maak je foto’s met een rode gloed erover. De foto’s maakte ik afgelopen winter in Zwitserland en Duitsland met mijn Vintage Diana. Ik had geen idee wat ik van de foto’s kon verwachten toen ik het rolletje inleverde. Ik vind het altijd toch weer spannend om de envelop met de foto’s te openen. Dit keer viel het misschien toch een beetje tegen, veel foto’s waren veel te donker. Maar de foto’s die gelukt waren, zagen er ook meteen erg mooi uit!
Er is natuurlijk weer een leermoment verstopt in dit experiment, ISO 100 is blijkbaar toch te laag voor foto’s in de winter. Vorig jaar schoot ik tijdens de wintersport een rolletje van ISO 400 vol, met als resultaat een hoop overbelichte foto’s. (Zie Hier) Maar… volgend jaar… JA, VOLGEND JAAR zal het mij lukken fatsoenlijke foto’s te maken. Dan maar opzoek naar een rolletje van ISO 200… 
Translated & in short: These are photo’s I took last winter in Switserland and Germany. I used the Redscale 120mm film in my Vintage Diana. I used ISO 100 and I guess that was too low for in the winter, but last year I used ISO 400 which seems to be too high. (as you can see here) So I need to find some ISO 200 film for next year!

vintage Diana Redscale1
vintage Diana Redscale 3
vintage Diana Redscale 4
vintage Diana Redscale 5
vintage Diana Redscale 6
vintage Diana Redscale2

vintage Diana Redscale 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...