Pagina's

woensdag 20 mei 2015

Unknown Music #34: Apollo Beat

Laten we dat Eurovisie songfestival even vergeten, ok? Hopelijk zal de Unknown Music van vandaag daar bij helpen. De band die Wies vandaag heeft uitgezocht heet Apollo Beat. Luister mee en vertel wat je ervan vindt!

010

(bron)

Wies ‘Dit Italiaanse bandje vond ik een paar dagen geleden, ik was opslag verliefd. Het is volledig instrumentaal, heeft een wereldse, zomerse 'vibe'. Sommige nummers klinken als goede filmmuziek. Zeer fijne achtergrond muziek, maar eigenlijk wel meer dan dat! Luister naar In Ginocchio.’

In de vorige Unknown Music hadden we ook instrumentale muziek, namelijk van de band Circo Simonelli. Als ik zou moeten kiezen tussen Circo Simonelli en Apollo Beat, zou ik toch zeker voor die laatste kiezen. De muziek is net iets meer mijn stijl. De gitaren spelen de hoofdrol in dit nummer, bij Circo Simonelli zouden dat de blaasinstrumenten zijn. Het is dus een kwestie van smaak. Het begin van het nummer In Ginocchio deed me wel een beetje aan een james bond film denken, niet dat perse iets negatiefs is. Ik heb ook steeds het gevoel dat er opeens iemand kan gaan zingen ook al weet ik dat dat niet gaat gebeuren. Wel vindt ik het heel leuk hoe de stemming van het nummer steeds een beetje verandert, er zit genoeg diversiteit in. Apollo Beat bewijst dat een nummer geen zang nodig heeft en dat instrumentale muziek zeker niet saai hoeft te zijn!

Translated & in short: Let’s just forget about the eurovision songfestival, ok? Today we talk about the band Apollo Beat. All the songs from Apollo Beat are instrumental, but that doesn’t mean it’s boring. The guitars have the main part in their songs. Also, this song ‘In Ginocchi’ is very various.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...