Pagina's

donderdag 27 augustus 2015

Sweden

Ik ben al weer een tijdje terug uit Zweden, maar ik kan niet stoppen met foto’s terug kijken. Wat is het toch een mooi land! Ik schreef voor ik weg mijn ‘Sweden To Do List’ en ik heb alles kunnen afstrepen (Bij serieuze to do lijstjes lukt dat me nooit)! Het was dus een geslaagde vakantie! Ik wil jullie dit mooie land niet onthouden, dus hier zijn heel wat foto’s met een klein reisverslagje.

IMG_5827

Omdat ik zoveel foto’s aan jullie wil laten zien, experimenteer ik met een ‘Lees meer’ knop. Nu maar duimen dat die goed werkt!

IMG_5410

We maakten tijdens onze reis naar Zweden een tussenstop in Kopenhagen. Ik snap waarom veel mensen het een leuke stad vinden, er hangt een goede sfeer. Bovendien zijn er heel veel mooie mensen in Kopenhagen en spreekt een groot deel erg goed engels. Wij overnachtten voor de eerste keer in een AirBnb en dat is ons reuze goed bevallen. De eigenaar was erg aardig en het was echt een mooi appartement! Mijn tip? Ga gratis in de Christiansborg Tower met de lift omhoog en je hebt een prachtig uitzicht over de stad! Bovendien was het er erg rustig.

IMG_6021

IMG_7036

Mijn zus was ook in de herfst naar Zweden geweest (waar ze trouwens een hele leuke blog over schreef). Dankzij haar goede contacten konden we overnachten in een heel leuk Zweeds huisje. We konden zelfs een paar dagen langer blijven en dat kwam goed uit, want pas de laatste dagen hebben we echt mooi weer gehad!

IMG_5798
IMG_7436

IMG_5710
IMG_5788

Wij verbleven in de buurt van Jönkopping, in het gebied Småland (Ja, van de kinderdump in IKEA). En we hadden een belangrijke missie, kringloop schatten zoek voor mijn zus haar winkel. Een loppis is typisch Zweeds en is een soort kringloopwinkel, meestal gerund door particulieren. Je ziet in Zweden vaak bordjes met ‘loppis’ langs de weg staan. Ik moet bekennen dat ik zelf ook wat spulletjes heb meegenomen.

Natuurlijk was er een nog veel belangrijkere missie: elanden spotten! We hebbben bijna ieder avond een rondje gedaan, maar de eerste paar dagen hadden we weinig succes. Maar we gaven de hoop niet op en dat was maar goed ook, in totaal hebben we wel 5 elanden gezien! Daar heb ik geen foto van, want die zijn allemaal mislukt. (natuurlijk!) Maar het bewijs vind je onder aan dit artikel in mijn video over deze vakantie!

IMG_6731
IMG_6928
IMG_7042

Op instagram kon je onze avonturen volgen onder de hashtag #zaanschfaamnaarzweden, we hebben echt heel veel foto gemaakt! Ik kon fijn mijn nieuwe spiegelreflex uitproberen, want Zweden is een heel fotogeniek land. We moeten maar eens aan de slag met het vakantiefotoboek. Bovendien heb ik ook nog eens gefilmd en gevlogt en kwam ik thuis met 22,5 GB beeldmateriaal!

IMG_6406
IMG_6407

IMG_6383

Ons dagje Stockholm viel zowat in het water, want het regende pijpenstelen (hihi, pijpenstelen…)! Maar ook Stockholm is een prachtige stad. Wel heel anders dan Kopenhagen, alles voelt er een stuk luxueuzer en groter. Ik zou zeker aanraden om het oudste deel van de stad op te zoeken, hier staan allemaal houten gekleurde huisjes.

IMG_6834
IMG_7283
IMG_7285
IMG_7372
IMG_7378

Toen het echt warm begon te worden was ik blij dat we gebruik mochten maken van het bootje bij het huis. Er zijn heel veel meren in Zweden. En ze zijn ook allemaal behoorlijk groot. Ik vind vooral de meren met eilandjes in het midden zo mooi, klein geluk heet dat.

Verder bestond onze vakantie uit een bezoek aan Gränna (hier kopen de zuurstokken vandaag), Het eiland Visingsö (Vonden wij geen aanrader), Bezoekje aan het Brahehus (super uitzicht), de oudste boom van Europa en wandelen naar uitzichtpunten.

IMG_6634
IMG_6651
IMG_6660

Voor nog meer foto’s van deze vakantie kan je kijken op mijn nieuwe tumblr pagina: alisamadethis.tumblr.com of mijn instagram account @Out_of_the_door en die van mijn zus @Zaansch_Faam. Bovendien komt er nog een uitgebreide vlog op mijn Youtube kanaal. Ik heb al een korte film van Zweden geüpload, waar ik best trots op ben:

Translated & in short: I’ve been back from my holiday for a while now, but I can’t stop looking at the pictures. Sweden is a beautiful countrey. I’m also very proud that I did everything on my ‘Sweden To Do List’. I also filmed a lot ( A LOT!) for my Youtube Channel. I made the video above and there are vlogs to come! If you want more photo’s check out my tumblr alisamadethis.tumblr.com and instagram @Out_of_the_door, and also my sis’ @Zaansch_Faam

2 opmerkingen:

  1. Zucht...ik heb heimwee.. ga je ook nog een shoplog doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ziet er echt heel mooi uit. klinkt als ern erg leuk vakantieland Om een keer heen te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...