Pagina's

vrijdag 22 januari 2016

A Texel Travel Guide

Ik was eindelijk eens even vrij, dus besloot ik samen met mijn zus een nachtje op Texel te logeren. We hadden ontzettend veel geluk met het weer. Ik had niet verwacht dat Texel zo een leuk eiland was. Met de trouwe Volvo van mijn zus hebben we de leukste plekken bezocht. We hebben de aangestrande potvissen maar even overgeslagen, dat vonden we niet bijdragen aan de gezelligheid. Omdat dit tripje mij zo goed is bevallen, schrijf ik vandaag tips over dit fijne eiland.

Texel

ETEN:
- Ontbijten deden wij bij Strandpaviljoen Paal 19. Van 10.00 uur kan je hier terecht voor een ontbijt dat bestaat uit o.a. broodjes, gebakken ei, spek, ham, kaas, jam, hagelslag en verse jus d’ orange. De inrichting is erg hip en er brand bij koud weer een gezellig vuurtje.
- Voor de Lunch aten wij een kaasplankje en bitterballen bij Strandpaviljoen Paal 17. Een echte Texels biertje mag natuurlijk niet ontbreken, dus bestelde wij ook twee skuumkoppe. Paal 17 wordt door veel mensen aangeraden, terecht vinden wij. Maar daarbij moet wel gezegd worden dat de inrichting van Paal 19 ons meer aansprak.
- Avondeten deden wij bij de Lindeboom in Den Burg. We hebben hier echt heel lekker gegeten. Ik at onder andere een hertenbiefstukje en een paddenstoelen salade. Echt alles was lekker!

Texel Collage

ACTIVITEITEN:
- Om het hele eiland te ontdekken kan je de Texel route volgen met de auto. Nou op de fiets kan misschien ook wel, maar de gehele route is zo’n 80 km. De route leidt je langs alle mooie plekken. Je herkent de route door de blauwe driehoek bordjes van de VVV, de pijlen op de bordjes geven de weg aan. Het is dus wel een beetje zoeken af en toe.
- Wij deden een rondwandeling in de buurt van Paal 12, deze rondwandelingen zijn aangegeven met blauwe paaltjes. Wij maakte er één van 3 km, en werden omringt door mooie natuur.
- Rij vooral even naar de vuurtoren, het is zo een echte vuurtoren zoals een vuurtoren moet zijn. Rood. Vooral bij zonsondergang is hij erg mooi.
- ‘De Dennen’ is het grootste bos op Texel, met hoge oude bomen. Mocht het mooi weer zijn en heb je de tijd, dan is het een wandeling waard.

Texel Collage3

OVERNACHTEN:
Wij sliepen bij Peek Lifestyle Lodges in Den Burg. Omdat we last minute en buiten het seizoen boekten, was het helemaal niet duur. De eigenaren waren erg vriendelijk en we hadden een mooie kamer. Ik heb het hotel via booking.com geboekt en hoefde achteraf pas te betalen.

Ik heb ook natuurlijk weer gevlogt tijdens dit tripje. Hieronder kan je hem bekijken. Op mijn YouTube kanaal staan ook al veel andere reisvlogs.

Translated & in short: Together with my sister I went to stay a night on Texel, a Dutch island. You can watch my vlog to see everything we done, but here are a few reccomendations for if you ever find yourself on this island.
Breakfast: beach pavilion Paal 19
Lunch: beach pavilion Paal 17
Dinner: De Lindenboom, Den Burg
To Do: If you have a car, follow the bleu triangles for a route that brings you to all the highlights of Texel.
The blue walkingtrails go across the beautiful nature of this island. And don’t forget to visit the fire red lighthouse, at the tip of the Island.

Texel Collage2

 

 

 

 

 
 IMG_4029

2 opmerkingen:

  1. Misschien ga ik volgende maand wel gebruik maken van je tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Videoverslag is gewoon super! Ik was heel blij met het uitzicht. Zeer mooie plaatsen die je bezocht hebt. Ik moet ook binnenkort op reis gaan. En nu bereid ik mijn auto hiervoor voor! Om verbruiksartikelen te bestellen, heb ik de service gebruikt https://www.reservedelenstore.nl/ waar is alles. En nu hoef ik slechts een paar details te installeren en ben ik klaar om te reizen. Ik denk dat het een uitstekend weekend wordt!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...