Pagina's

maandag 22 februari 2016

Newcastle

Een paar weken gelden heb ik iets gedaan wat ik altijd al wilde, maar nooit echt durfde te doen. Ik ging helemaal alleen op reis naar Engeland. Als ik een bucketlist zou hebben was dit een van de dingen die er op zou staan. Waarom ik het nu opeens wel durfde? Het moest. Ik studeer fotografie en ik kreeg van mijn docenten de opdracht om naar het buitenland te gaan, alleen en met minstens 1 overnachting. Veel klasgenoten gingen naar Belgiƫ, maar ik vond dat dit mijn kans was. Dus nam ik een minicruise naar Newcastle.

ncvisiontb

IMG_48871

Overnachten deed ik op de boot, waar ik een klein kamertje had en een eigen douch en wc. De bootreis duurt 16 heen en 16 uur terug, best pittig. Op de heenreis was de zee ook erg onrustig. Om die reden lag ik om zes uur al op bed, maar sliep ik nogal beroert. Toen ‘s ochtends de wekker ging, was Engeland al in zicht en zou het niet lang meer duur tot ik weer vaste grond onder mijn voeten zou hebben. Het fijne van de boottocht was wel dat ik mijn overbodige bagage gewoon in mijn kamer kon achter laten.

IMG_48921
IMG_4926

Na een beetje ongemakkelijke douane controle, stapte ik in de bus richting de stad. En zo was ik opeens in Engeland, helemaal alleen! Heel veel tijd om de stad te verkennen had ik ook weer niet, dus volgde ik ongeveer de route die ik op deze blog had gelezen. Zo heb ik bijna alle bezienswaardigheden gezien! Wel moest ik even stoppen voor een kopje koffie en een ‘chocolate tea cake’ (marshmallow op cake omhult met chocolade!), omdat ik zulke erge zeebenen had dat het voelde alsof ik om zou vallen.

Ik wou dat ik meer spullen had gekocht, maar ik ben heel slecht in geld uit geven op reis. Ik zag heel veel producten van bekende Britse Youtubers en nieuwe uitgaves van de Harry Potter boeken! De Waterstones in Newcastle is zeker een aanrader!

IMG_49541
IMG_50571

Om vijf uur moest ik weer terug op de boot zijn, maar ik had nog graag even langer willen blijven! Mocht je zelf aan een minicruise naar Newcastle denken, dan raad ik het aan om er nog een overnachting bij te boeken! Op de terugreis was de zee een stuk rustiger, dus heb ik meer van de reis kunnen genieten.

Alleen reizen was voor mij een behoorlijke uitdaging en ik heb er veel angsten voor moeten over winnen, maar ik ben echt heel blij dat ik het gewoon heb gedaan. Hoewel ik het met vrienden toch wel iets gezelliger vind, denk ik dat ik best nog een keer alleen kan reizen. Zeker naar Engeland!

IMG_5138

Als project heb ik een film van mijn belevingen tijdens de reis gemaakt, deze kan je vinden op mijn Youtube-kanaal of hier onder. Daarnaast heb ik ook nog een vlog geupload over de reis.

Translated & in short: A few weeks ago I did something really scary. I went travelling a by myself. For my study I had to make a trip outside the Netherlands, alone. I decided to take the opportunity and travel to Newcastle upon Tyne. I actually enjoyed it! Here are some photo’s I took. I also made a short film and a vlog about my experience.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...