Pagina's

maandag 19 juni 2017

8 Tips to tackle Anxiety and Stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. Zeker bij mijn leeftijd genoten merk ik dat het voor problemen zorgt. Of het nou komt door de druk van sociaal media of vanuit je studie, je bent er maar mooi klaar mee als het je dagelijks leven gaat beïnvloeden. Zelf ben ik nogal gevoelig voor stress en daarbij komen ook de nodige paniek aanvallen. Ik heb inmiddels verschillende tips en trucs die mij helpen om een beetje te ontspannen en die deel ik graag! Natuurlijk werkt het voor iedereen anders, maar hopelijk zit er een tip bij die voor jou kan werken!

Translated & in short: Everyone can feel a bit of stress now and then, but it will become a problem when it takes over your daily life. As someone who is anxious and stressed a lot I know how it feels, but over time I found a lot of stuff that can help me cope with it. Hopefully these tips and tricks can help you too!


- Ga opzoek naar een kat om te knuffelen – Echt dat helpt, het is wetenschappelijk bewezen… denk ik… Mocht je geen kat hebben, dan kan je bijvoorbeeld naar een kattencafé gaan of een dierenasiel. Als je niet van katten houd (schaam je!) kan je natuurlijk voor een ander knuffelbaar dier kiezen.

Find a cat to cuddle – It works, it’s scientifically proven… i think…

- Te veel te doen? Maak een to do lijst – Het klinkt misschien wat suf, maar zodra ik alles wat ik moet doen op papier zet haalt het de drukte uit mijn hoofd. Maak kleine haalbare doelen, ook voor grote projecten. En streep af wat je hebt gedaan.

To much to do? Write a to do list – Get the stuff out of your head and on paper!

- Warme dranken! – Door de warmte ontspant je lichaam van binnen (of zo voelt het tenminste, ik weet niet hoe het echt werkt) Thee werkt heel goed, maar ook bijvoorbeeld chocolade melk, chai latte en warme melk. Ik hou gewoon heel erg van melk, ok? Extra tip: Ik kocht lavendel bij Flying Tiger en deed dit in een thee-ei, in de warme melk. Lavendel heeft namelijk een extra kalmerende werking en het maakt de melk extra lekker. Je kan natuurlijk ook amandelmelk of sojamelk gebruiken. Ik zou alleen niet voor sterke koffie gaan, omdat cafeïne stress kan verergeren.

Hot drinks! - The warmth will relax your body! Tea works great! I like hot milk as well and sometimes I’ll add lavender. Lavender is known for its calming effect.

- Luister of lees een boek dat je al kent – Mijn go-to luister boek is Harry potter, die van mijn moeder Little house on the prairie. Dit zijn verhalen die we als kind zijn al hoorde, het gaat niet zo zeer meer om het verhaal want we weten het uit ons hoofd, maar het brengt ons terug naar een tijd waarin we vrijwel zorgeloos waren.

Listen or read a book you already know – My go-to audio book is Harry Potter, my mom likes to read Little House on the prairie. We know the stories from our childhood, and they remind us of a more careless time.

- Mediteer – Mediteren vond ik altijd maar een zweverig gedoe, maar het helpt echt. Probeer het eens uit en sta er open voor. Puur alleen al even stil staan bij hoe je ademhaalt kan zo veel invloed hebben op je gevoel. Hier zijn een paar links die je helpen met mediteren:
1. Calm – een website en app. Je stelt in hoelang je wilt mediteren en kiest een achtergrond geluid. Je kan met en zonder begeleidende stem mediteren. De app is ook heel handig voor onderweg.
2. Headspace – Hier kan je een gratis mediatiecursus van 10 dagen volgen, heel handig als je net begint met mediteren want er wordt van alles uitgelegd.
3. Op youtube vind je ook verschillende meditatiefilmpjes, zoek bijv op 10 min anxiety meditation en kies er een die bij jou past

Meditate – I used to be sceptic about meditation, but it just works! Even if it’s just checking in with your breathing.
I like to use websites like Calm and Headspace. You can also find lots of meditation videos on YouTube, try searching for 10 min anxiety meditation and find one that fits you.


- Yoga – Nog zo iets waarvan ik dacht dat ik het niks zou vinden is yoga, maar mijn zus dwong me op wintersport om mee te doen met haar yoga oefeningen en het ontspannende mij direct. Mijn zus en ik zijn dan ook fan van het Youtube account van Yoga with Adriene, dat vol staat met yoga oefeningen voor echt van alles. Zo zijn er ook speciale video’s voor yoga tegen stress of voor het slapen gaan. Bovendien is Adriene niet te zweverig en geeft ze opties voor beginners en gevorderde bij veel van de poses.

Try Yoga! - Also something I thought I would never do! Thanks to my sister I now use yoga to calm my nerves. We are big fan of the youtube channel Yoga with Adriene. There are yoga exercises for everything, including stress and anxiety and bedtime routines.

- Gebruik een ademhaling techniek – Over het kanaal Yoga with Adriene gesproken: Ik leerde hier een ademhaling techniek die helpt bij paniekaanvallen. Door afwisselend door je linker en rechter neusgat te ademen kan je jezelf kalmeren. Ik laat hier een video achter die de techniek uitlegt, want het klinkt heel raar als ik het probeer.

Use alternate nostril breathing – Yoga with Adriene learnt me this breathing technique that helps against panic attacks! I will leave a link here, because I can’t explain it properly myself.- Online cursus – Een tip die ik kreeg van mijn vriendinnen was de website SoChicken. Een Nederlandse website over hoe je gelukkig kan leven. Je kan er online cursussen volgen voor verschillende onderwerpen. Ook kan je je inschrijven voor een nieuwsbrief, waardoor je mailtjes krijgt met tips over van alles.

Follow an Online Course – My friends told me about the Dutch website SoChicken, where you can follow online courses about different topics like happiness and stress. Google for an online course in your language, I’m sure you’ll find plenty.

Dat lijkt mij voor nu wel genoeg, maar als er behoefte is aan meer dan hoor ik het graag natuurlijk! Heb je zelf een goede methode, laat het dan hieronder achter!
That’s it for now! Leave your tips in the comments!

4 opmerkingen:

 1. Voor angst zijn dit non-oplossingen. Voor korte termijn aanstelleritis stress kan ik er wel achter staan.

  Signed,

  Someone with add related stress/anxiety

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanstelleritis stress bestaat niet. ik weet zelf heel goed dat er verschillende niveaus zijn in angst en stress problemen, maar het is altijd vervelend. Ik heb zelf een angststoornis en ik deel hier gewoon wat mij in het dagelijks leven helpt. Sommige van deze dingen hebben mij beter geholpen dan de psycholoog, maar dat verschild uiteraard per persoon. Jammer dat jij je hier niet in kan vinden.

   Verwijderen
 2. Hi all ! Tks for sharing good information for me. i want to email for you to ask about kinh cuong luc gia re,sữa tươi devondale and bao gia kinh cuong luc . Can give me gmail? Tks for

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...